Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A magyar-szerb kézimeccs főszereplői

2008. december 23. 21:40 // Forrás: kezi.hu
December 29-én, Balatonfüreden Szerbia ellen lép pályára a januári, horvátországi világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott.

Az elsődleges cél a január közepén kezdődő horvátországi világbajnokságra történő minél jobb felkészülés, melynek mostani, első állomásán Hajdu János szövetségi kapitány még nem számíthat a spanyol, német és dán klubokban szereplő idegenlégiósokra.

Ezért a vb-re benevezett 28 fős bő keretből ez alkalommal előtérbe kerül a fiatalok játéka, a tervek szerint két újonc is bizonyítási lehetőséget kap. Balogh Zsolt, a PLER KC balkezes átlövője és Szöllősi Bence, a Tatabánya-Carbonex irányítója is bemutatkozhat a nemzeti együttesben.

Maga a mérkőzés is egyfajta premier lesz, hiszen a két ország válogatottja ebben a formában, azaz – szintén vb-résztvevő – déli szomszédunk önállósulása óta még nem találkozott egymással.

Az összecsapásra december 29-én, hétfőn, 18 órai kezdettel Balatonfüreden kerül sor, a találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Liszkai Szilveszter (Tatabánya-Carbonex KC), Mikler Roland (Dunaferr SE)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém KC), Törő Szabolcs (Dunaferr SE)
balátlövők: Grebenár Gábor (Dunaferr SE), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Ilyés Ferenc (MKB Veszprém KC)
irányító: Szöllősi Bence (Tatabánya)
beállósok: Gál Gyula (MKB Veszprém KC), Herbert Gábor (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta),  Zubai Szabolcs (Dunaferr SE)
jobbátlövő: Balogh Zsolt (PLER KC)
jobbszélső: Gulyás Péter (MKB Veszprém KC), Harsányi Gergely (PLER KC), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém KC)

A szerb válogatott kerete:

T. Stojkovic, Marjanac, R. Stojkovic, Djukic, Mester, Mitrovic, Vilovski, Kladarin, Tubic, Stojanovic, Mirkovic, Beljanski, Scepanovic, D. Nenadic, Kekezovic, Perisic, Vukas, Ilic, Malencic, Dragicevic, Stanojevic, Rnic.

Válogatottunk a világbajnokság előtt még a csehországi Újévi Kupán (Csehország, Szlovákia és  Lengyelország ellenében) vesz részt a csapat, majd január 17-én Eszéken már VB meccs következik Ausztrália ellen.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.