Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hitből és kitartásból bizonyítottak

2014. április 9. 15:09
A Csolnoky Ferenc Kórház igazgatósága az intézmény érdekében kifejtett tevékenysége elismeréséül Csolnoky Ferenc-emlékérmet adományozott Schenek Antalnénak, dr. Turcsányi Csabának és dr. Réti Györgynek.

26 éve alakult meg az intézményben a Csolnoky Ferenc emlékbizottság, ez az időszak kiemeli az ünnep jelentőségét, bizonyítva, hogy a kórházban sokan vannak, akik az egyre nehezedő körülmények között elkötelezettséggel dolgoznak – hangzott el az emlékülés nyitásaként. 

A helytálláshoz jó szakmai ismeretekre, nagyon sok erőre, a bizalomba vetett hitre és kitartásra van szükség. Sokan teljesítik ezeket, közülük most hárman Csolnoky Ferenc-emlékérem díszoklevélben részesültek, amit Rácz Jenő, a kórház főigazgatója adott át ünnepélyes keretek között szerdán délután az intézményben. 

Schenek Antalné veszi át az elismerést dr. Rácz JenőtőlSchenek Antalné veszi át az elismerést dr. Rácz Jenőtől

Schenek Antalné 1974-ben egészségügyi szakközépiskolában általános ápolói, általános asszisztensi végzettséget, később ápolói képesítést, illetve műtős szakasszisztensi szakképesítést szerzett. 1974 július 1-től dolgozik az egészségügyben, azóta rendíthetetlenül a veszprémi kórház dolgozója. Nagy teherbíró, jó szervező és kommunikációs képességgel rendelkezik. Elkötelezett a betegek, a kollégák és a szakma elvárása iránt, munkáját pontosság és lelkiismeretesség jellemzi. 

Dr. Réti György (b)Dr. Réti György (b)

Dr. Réti György 1981-ben szerzett orvosi diplomát, 1985-ben szakvizsgázott sebészetből. 1982 óta a megyei kórház általános sebészeti centrumában dolgozik, az onkológiai sebészet területén is jelentős szerepet vállal. 1991-ben főorvosi kinevezést kapott. 

Dr. Turcsányi Csaba - aki nem tudott jelen lenni az átadón – 1964-ben szerezett orvosi diplomát, 1979-ben szakvizsgázott szülészet, nőgyógyászatból. Szakmai pályafutását 1974-ben az Ajkai Városi Kórházban kezdte, ahonnan 1983 szeptemberében került a veszprémi kórház szülészeti, nőgyógyászati osztályára. Azóta folyamatosan, lelkiismeretesen, odaadással végzi munkáját, jelenleg osztályvezető főorvos-helyettesként is. 

A díjátadón részt vett Némedi Lajos alpolgármester. 

Cseh Zoltán
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.