Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gizella napok: május 7-11

2014. április 30. 12:06
A művészeti ágak teljes repertoárját felvonultatja az idén 23. alkalommal megrendezett Gizella Napok Művészeti Fesztivál május 7. és 11. között.

A város jelentős vallási és történelmi gyökereihez híven a “Veszprém, a királynék városa - Gizella királyné és a királyné-koronázási jog” című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az idei programkavalkád május 7-én, szerdán délután a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményben - ismertette a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester szerdán délelőtt a városházán.

Porga GyulaPorga Gyula

Az öt nap alatt mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást, hiszen különös előadások hangoznak el a történelmi témák iránt érdeklődőknek és sokszínű kínálatot garantál a komoly- vagy épp a könnyűzenei felhozatal, illetve a táncprodukciók és a további kísérőrendezvények is garantált szórakozás nyújtanak.

A programok közül érdemes kiemelni Rainer Pál történész “Gizella királyné kultusza” című előadását (május 8., csütörtök 16.30 - Laczkó Dezső Múzeum), a Gizella Nőikar és a budapesti Tavaszi Nőikar vasárnap esti koncertjét (18 óra - Megyeháza), a könnyűzene kedvelői pedig a pénteki várbeli Vadfruttik fellépésén (20 óra - Szentháromság tér) szórakozhatnak, vagy éppen Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalokat hallgathatnak (május 10., szombat 21 óra - Várszínpad).

Végeláthatatlan programkavalkádot ígér a Gizella Napok öt napjaVégeláthatatlan programkavalkádot ígér a Gizella Napok öt napja

A Gizella Napok programjában hangsúlyos szerepet kapnak a táncprodukciók is, többek között a Honvéd Táncegyüttes (május 10., szombat 19 óra - Várszínpad) és a Veszprém-Bakony Táncegyüttes (május 9., péntek 19 óra - Hangvilla) ad elő színvonalas műsort. 

A kísérőrendezvények és gyermekprogramok is igazán sokszínűek lesznek. Szombaton és vasárnap egész napos népművészeti kirakodóvásár várja az érdeklődőket, közben az Óváros téren fellép a Cimbaliband (május 10., szombat 12.30 óra), az Alma együttes (május 10., szombat 16 óra) és a Kabóca bábszínház (május 11., vasárnap 10 óra).

A részletes programokért kattintson a képre

A megújult Kossuth utca is gazdag programmal várja a belvárosba látogatókat, szombat délután kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várják a kicsiket és nagyokat, de itt lesz látható többek között a Passaui Néptánckör és Zenekar műsora és innen indul szombat 17 órakor a hagyományos jelmezes felvonulás.

Porga Gyula felhívta a figyelmet, a szombati munkanap ellenére ingyenes lesz a parkolás a belvárosban, a Bagolyvár utcában található parkolóházban sem kell díjat fizetni, továbbá ezen a hétvégén a Művészetek háza galériái is ingyenesen látogathatók.

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.