Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C

Középiskolás ligát szervezne az új elnökség

2014. június 5. 0:01
Tisztújító közgyűlést tartott szerdán a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (Vediök).

A tíz éve alakult városi diákönkormányzat munkájában fontos a jó vezetés – hangsúlyozta a választás jelentőségét a közgyűlést megnyitó Brányi Mária alpolgármester. A készülő ifjúsági koncepcióhoz kiváló anyagot nyújtott be a Vediök, ez is jelzi, hogy magas színvonalú munkát végeznek a fiatalok. Az ő döntésük adja az alapját a jövőbeli munkának, ezért felelősségteljes szerep jut a Vediök vezetéséről szavazó küldötteknek.

Brányi MáriaBrányi Mária

A most véget ért elnökségi ciklus eredményeit Zongor Bence leköszönő elnök értékelte. Elmondta: sok fiatal bevonásával dolgoztak az ifjúsági koncepció megalkotásán. A diákönkormányzat tagjai részt vettek egy az európai választásokat népszerűsítő rendezvényen, amelyen a fiatalok részvételi kedvét igyekeztek megalapozni. A Vediök számos kapcsolatot épített belföldön és külföldön egyaránt, Debrecenben és Cipruson is részt vettek ifjúsági konferenciákon.

Ami a jövőt illeti, egy középiskolás liga elindításán dolgoznak a dökösök, amelyben a város iskolái egy egész tanévet átívelő versengésben mérhetnék össze tudásukat a legkülönbözőbb területeken a sporttól és a tanulmányi eredményektől kezdve a zenei és gasztronómiai kihívásokig.

Szalóki Viktor, Zongor Bence, Stáhl Titanilla és Görgics MartinSzalóki Viktor, Zongor Bence, Stáhl Titanilla és Görgics Martin

Fülep Bálint, a Vediök felnőtt segítője hozzátette: a városi diákönkormányzat érdekképviseleti szervezet is, ami igyekszik megtalálni a felmerülő problémákra megoldást jelentő jogi lehetőségeket. Az Ádám Iván utcában működő Veszprémi Ifjúsági Házban a fiatalok visszajelzéseihez és igényeihez formált szolgáltatásokkal várják az érdeklődőket, a tervek között egy diákmédia-centrum létrehozása is szerepel.

Fülep BálintFülep Bálint

A tisztújító közgyűlésen Szalóki Viktort elnöknek, Stáhl Titanillát és Görgics Martint alelnöknek választották meg.

Schöngrundtner Tamás
Csepely Máté
további cikkek
A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.