Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Középiskolás ligát szervezne az új elnökség

2014. június 5. 0:01
Tisztújító közgyűlést tartott szerdán a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (Vediök).

A tíz éve alakult városi diákönkormányzat munkájában fontos a jó vezetés – hangsúlyozta a választás jelentőségét a közgyűlést megnyitó Brányi Mária alpolgármester. A készülő ifjúsági koncepcióhoz kiváló anyagot nyújtott be a Vediök, ez is jelzi, hogy magas színvonalú munkát végeznek a fiatalok. Az ő döntésük adja az alapját a jövőbeli munkának, ezért felelősségteljes szerep jut a Vediök vezetéséről szavazó küldötteknek.

Brányi MáriaBrányi Mária

A most véget ért elnökségi ciklus eredményeit Zongor Bence leköszönő elnök értékelte. Elmondta: sok fiatal bevonásával dolgoztak az ifjúsági koncepció megalkotásán. A diákönkormányzat tagjai részt vettek egy az európai választásokat népszerűsítő rendezvényen, amelyen a fiatalok részvételi kedvét igyekeztek megalapozni. A Vediök számos kapcsolatot épített belföldön és külföldön egyaránt, Debrecenben és Cipruson is részt vettek ifjúsági konferenciákon.

Ami a jövőt illeti, egy középiskolás liga elindításán dolgoznak a dökösök, amelyben a város iskolái egy egész tanévet átívelő versengésben mérhetnék össze tudásukat a legkülönbözőbb területeken a sporttól és a tanulmányi eredményektől kezdve a zenei és gasztronómiai kihívásokig.

Szalóki Viktor, Zongor Bence, Stáhl Titanilla és Görgics MartinSzalóki Viktor, Zongor Bence, Stáhl Titanilla és Görgics Martin

Fülep Bálint, a Vediök felnőtt segítője hozzátette: a városi diákönkormányzat érdekképviseleti szervezet is, ami igyekszik megtalálni a felmerülő problémákra megoldást jelentő jogi lehetőségeket. Az Ádám Iván utcában működő Veszprémi Ifjúsági Házban a fiatalok visszajelzéseihez és igényeihez formált szolgáltatásokkal várják az érdeklődőket, a tervek között egy diákmédia-centrum létrehozása is szerepel.

Fülep BálintFülep Bálint

A tisztújító közgyűlésen Szalóki Viktort elnöknek, Stáhl Titanillát és Görgics Martint alelnöknek választották meg.

Schöngrundtner Tamás
Csepely Máté
további cikkek
A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! Csütörtök délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottsága adott otthont a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, azon belül is a Társadalomtudományi Intézet szervezésében megvalósuló, A valóság nem ellenség konferencia megnyitójának, s magának a rendezvénynek, mely központi témája az éghajlatváltozás, s annak társadalmi aspektusai. 2023. november 23. 12:07 Tizenkilenc szakember emelte mesterszintre a tudását oktatás Tizenkilenc szakember emelte mesterszintre a tudását A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató rendezvényén ünnepélyes keretek között vehette át tizenegy fő mesterlevelét gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő szakmában, illetve nyolcan kozmetikus szakmában november 10-én.   2023. november 21. 11:58 Veszprém gyerekeknek címmel jelent meg új kötet kultúra Veszprém gyerekeknek címmel jelent meg új kötet Megjelent a Veszprém gyerekeknek, melynek egyik célja, hogy az olvasó fiatalokat, elsősorban a negyedik osztályosokat közelebb hozza a városhoz, s hogy Veszprém identitás képző legyen számukra. Csütörtök délután hivatalos keretek között adtak át példányokat helyi iskolák vezetőinek. A kötet két szerzője Tóth Eszter és Berta-Szénási Panna. 2023. november 17. 16:52 Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem képzéseire. Szerdán délelőtt tíz órától várták a középiskolás fiatalokat, hogy minél pontosabb és átfogóbb képet adjanak nekik az intézmény képzéseiről, s az új pontszámítási rendszerről. 2023. november 15. 23:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.