Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megerősített mentőellátás a balatoni szezonban

2014. június 6. 17:37 // Forrás: mti
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megerősített ellátással készült fel a balatoni szezon többletfeladatainak ellátására - hangzott el a szervezet szezonnyitó sajtótájékoztatóján pénteken Balatonlellén.

Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) közbiztonsági testületének elnöke kifejtette: a közbiztonság és vízbiztonság kérdését évek óta támogatják, komplexen kezelik, hatékony együttműködés alakult ki a balatoni mentésekben résztvevő egyéb szervezetek és a vízimentő szakszolgálat között.

Czirner József, az OMSZ operatív igazgatója elmondta, a Balaton-part mentőellátását több módon is erősítik az idei szezonban. Révfülöpön és Balatonkenesén kihelyezett mentőszolgálatot létesítenek, növelik a mentőautók számát, javítják felszereltségét, rendelkezésre áll mentőhelikopter (balatonfüredi és sármelléki bázissal), speciális gyerekmentő egység, Balatonvilágosnál pedig megerősítik a mentőmotoros szolgálatot. A többletfeladatok nagyságrendjét érzékeltetve kifejtette, a Balaton-parti mentőállomások egy szezonon kívüli hónapban körülbelül 2450 feladatot látnak el, júliusban ez a szám megközelíti a hatezret.

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője arról beszélt, hogy évek óta nagyon jó és élő az együttműködésük a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával. Baj esetén a 104-es számot kell hívni, onnan irányítják a megfelelő speciális egységeket a helyszínre, vízibaleset esetén is. Hozzátette, a balatoni biztonságot növeli az is, hogy Somogy megyében hamarosan mentőállomást kap három olyan terület - Böhönye, Igal és Kadarkút térsége -, amely eddig 15 percen belül nem volt elérhető mentőkocsival.  A sajtótájékoztató részeként a különleges mentőegységek részvételével közös mentési gyakorlatot mutattak be szárazföldön, vízen és levegőben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.