Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

50 milliárd forint a tét

2014. június 20. 12:20
Újabb fórumot tartottak a 2014-ben kezdődő uniós pénzügyi ciklus forrásfelhasználásával kapcsolatban. Eddig több száz projektötlet érkezett a megyében. 50 milliárd forint sorsáról kell dönteni.

Amennyiben sikerül jól felhasználni a rendelkezésre álló forrásokat, az jelentős változásokat eredményezhet a megyében. A pályázati lehetőségek nélkül, önerőből csak a mindennapi élet szinten tartása lenne elképzelhető – fogalmazott köszöntőjében Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a péntek délelőtt tartott fórumon a városházán, melyet a Széchenyi Programiroda, valamint a Veszprém Megyei Önkormányzat szervezett közösen. 

Dr. Imre László (j)Dr. Imre László (j)

Dr. Imre László megyei főjegyző ismertette, június 30-ig várják a projektgyűjtési adatlapokat. Az eddigi fórumokon mintegy 800 ötlet hangzott el, amikre nagy szükség van, hiszen 50 milliárd forint pályázati forrás sorsáról kell dönteni a jövőben. Hozzátette, a területtervezési törvényben szereplő ágazati forrásokhoz kapcsolódó programok kiosztásai is most aktuális, a felmerülő javaslatok az itt rendelkezésre álló pénzösszeg lehívásánál is fel tudják használni. – A projekteket illetően túltervezéssel dolgozunk, de ez szinte elvárás, hiszen egy esetleges uniós változtatást követően is rendelkezhetünk kész tervekkel – emelte ki a főjegyző.

Az eddigi észrevételekkel kapcsolatban elhangzott, a kisebb településeknek a rendezési terv módosításához szükséges forrás biztosítása is problémát okoz, illetve a projektek hosszú távú működése sem minden esetben megoldott – ezekhez is igyekeznek segítséget nyújtani a pályázati kiírások során, illetve a települések megtartó erejének növelése is a szempontok között szerepel. A végleges projektlistát szeptember végére kell elkészíteni. 

Az előadók kiemelték, a Veszprémi járás térség vezérprojektje a gazdaságélénkítő és foglalkoztatás-ösztönző iparfejlesztések infrastruktúrájának megteremtése, vagyis egyebek mellett a térségi ipari területek infrastrukturális fejlesztése és elérhetőségének javítása, valamint a helyi termék előállításához és forgalmazásához kapcsolódó infrastruktúra megteremtése. 

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.