Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hónap végéig kifizeti hitelezőit a Pápai Hús

2014. június 27. 9:03 // Forrás: mti
Június 30-ig kifizeti hitelezőit a Pápai Hús 1913. Kft., miután szerdán aláírták a húsipari társaság és a Magyar Fejlesztési Bank képviselői azt a hitelszerződést, mely 3 milliárd 667 millió forint beruházási hitelhez és 500 millió forintos forgóeszközhitelhez juttatja a céget.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a több mint 4 milliárdos forrás - amely csütörtök délután megérkezett a cég számlájára - biztosítja a február 13-án jogerőssé vált csődegyezségben foglaltakat, így a június 30-ig történő kifizetést. A társaság megkezdte az utalásokat és a jogosultak követeléseinek kielégítését határidőre be is fejezi - írta.

Emlékeztetett: a város képviselő-testülete 2013. március 6-i rendkívüli ülésén döntött a tulajdonostársak üzletrészeinek megvásárlásáról és 1,2 milliárd forintos törzstőkeemelésről, de ez a tagi kölcsönökkel együtt sem volt elég a szállítói tartozásokra.

A cég a fizetőképesség megőrzése és a további működés biztosítása érdekében csődvédelem iránti kérelmet nyújtott be, amely 2013. július 11-én lépett hatályba. A vállalat csődeljárásának lezárásához és a reorganizációs tervek megvalósításához 2013. december 18-án kormányhatározat született. Emellett Pápa városa 200 millió forintos tagi kölcsönt is biztosít, amelyről keddi zárt ülésén döntött a képviselő-testület.

vehir.hu
további cikkek
A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája Egy lehetőséget kapott a régió, hogy az Európa Kulturális Főváros programsorozat után se torpanjon meg, sőt tovább lépjen és immáron ne csak tervezze, hanem meg is tudja valósítani a kreatív iparban az ötleteit, hangzott el csütörtök délután Veszprémben az Óváros tér 25. szám alatti Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) megnyitóján, ami első vidéki képviseletként nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy segítsen a régió vállalkozásainak és civil szervezeteinek megcélozni az Európai Unió közvetlen forrásait, mellette pedig a közreműködésével épüljenek az üzleti kapcsolatok is, amiben jelenleg a legnagyobb lemaradásban vagyunk. 2024. szeptember 13. 14:19 Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn. 2024. szeptember 9. 11:31 Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Szeptember közepén megnyílik Veszprémben az Óváros téren a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda első vidéki képviselete, és a Pannon Egyetemmel közös szervezésben a ForrásTÉR közösségi helyiség, ami olyan főként ingyenes szolgáltatásokat kínál a helyi cégeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek, amiért a piacon több millió forintot is elkérhetnének mások. dr. Petri Bernadettel, az MFOI ügyvezetőjével, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosával részletesen beszélgettünk ezekről, de kiderült az is, milyen új forrásokat tudnak megcélozni az Európai Unióban a magyarok az ő segítségükkel. 2024. szeptember 9. 22:09 Mi kell ahhoz, hogy szeressük a munkahelyünket? Mi kell ahhoz, hogy szeressük a munkahelyünket? A felnőtt lakosság jóllétét vizsgálta országszerte a Profession.hu legfrissebb kutatásában, specifikusan kitérve a munkahelyi jóllétre és az ehhez kapcsolódó munkavállalói elvárásokra, motivációkra. 2024. augusztus 29. 14:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.