Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Vérszegény játék: vereség Szlovéniától hazai pályán

2008. március 27. 0:34
Barátságos mérkőzésen egy gólos vereséget szenvedett a magyar válogatott Szlovénia ellen Zalaegerszegen. A mérkőzés nagy részében kiábrándító játékot láthatott mindkét nemzeti csapattól a ZTE-arénába kilátogató mintegy 6000 néző.
Nem a legjobb előjelekkel várta a felnőtt magyar labdarúgó válogatott a dél-nyugati szomszédunk elleni barátságos megmérettetést. Négy stabil kezdőembernek számító játékos maradt klubcsapatával különböző okokból (Gera és Lőw igazoltan távol, míg Hajnal és Halmosi sérülés miatt), Dzsudzsák Balázs sarka pedig nem jött rendbe a mérkőzésre, így Várhídi Péter szövetségi kapitány nem abban a hadrendben játszatta fiait, amelyet ő megálmodott a világbajnoki selejtezőkre. Ez eredményezte a roppant védekező felfogású karácsonyfa felállást, a négy védő előtt három védekező középpályást, és mindössze két támadó felfogású mezőnyjátékos támogatta az egy szem csatárunkat.



Gera és Hajnal távollétében Juhász Roland örökölte a csapatkapitányi karszalagot, mellette az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle légiósa, az első válogatottságát ünneplő Tímár Krisztián kezdett a védelem tengelyében. A középpályán Zsidai, Vass és Tőzsér előtt Huszti és Buzsáky feladata volt Priskin Tamás gólhoz segítése. Pontosabban csak lett volna, ugyanis válogatottunknak sikerült lejátszani az első félidőt kapura lövés nélkül. Sovány vigasz, hogy ellenfelünk sem dolgoztatta meg Fülöp Mártont 45 perc alatt. A távollévő kreatív játékosok hiányában teljesen ötlettelen volt válogatottunk, Várhídi ezért próbált változtatni a felálláson, már a 38. percben átállt a 4-2-3-1-re Tisza beállításával, de továbbra is csak a 16-sok közötti küzdelem dominált helyzetek nélkül.

A második félidőt már két csatárral kezdtük, a Barnsley-ban légióskodó Ferenczi István érkezett Buzsáky helyett. Ezzel támadóbb lett csapatunk játéka, pontatlanságunk azonban megmaradt, ennek lett eredménye az 59. percben a Tőzsér és Vass egymást meg nem értéséből születő szlovén gól. A Brescia-ban az utóbbi időben mellőzött Vass Ádám eddigi talán legrosszabb válogatott meccsén a szokásos hasznos brusztolása mellett volt még egy kritikus labdavesztése, Fülöpnek köszönhettük csak, hogy nem 0-2 állt az eredményjelzőn 72 perc után.

A 76. percben aztán megtört az átok, a két perccel korábban Tőzsér helyére érkező, a holland Nijmegenben légióskodó Vadócz Krisztián kapura lövését tapsolhatta meg a publikum. Igaz, fölé ment, de válogatottunknak 75 percig még csak kapu felé menő lövése sem volt. Nem nagy érdem ugyan a szomorú statisztikai adat után, de az utolsó negyedórában úgy játszott nemzeti tizenegyünk, ahogy az elvárható lett volna 90 percen keresztül. Gólt ugyan nem sikerült szereznünk, Orosz Péter azonban megünnepelhette első válogatottságát, fél órát kapott az osztrák bajnokság sereghajtójának gólfelelőse a kapitánytól. Neki legalább ebből a szempontból sikeres volt a mai nap.

21 éven aluli válogatottunk szintén a mai napon játszott barátságos mérkőzést, Cakovecben 3-1-es vereséget szenvedett az utánpótlásban is erős csapattal rendelkező Horvátország ellen.

Magyarország – Szlovénia
0-1
(0-0)

Gól: Sisic (59’)
Sárga:
Brecko (40’)

Összeállítások:

Magyarország: Fülöp; Szélesi, Tímár, Juhász, Vanczák, Zsidai(Tisza, 38'), Vass(Csizmadia, 80'), Tőzsér(Vadócz, 74'), Buzsáky(Ferenczi, 46'), Huszti; Priskin(Orosz, 63').

Szlovénia: Handanovic; Brecko(Brecko, 70'), Jokic, Mörec, Suler, Kirm(Matic, 89'); Stevanovic, Sisic, Zlogar; Birsa(Birsa, 53'), Novakovic(Dedic, 77').

Bitera Roland
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.