Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lőfegyvere volt a fenyegetőző férfinak

2014. július 11. 14:48 // Forrás: police.hu
Édesanyját fenyegette megöléssel az az 51 éves zirci férfi, aki ellen 2014. július 8-án indított nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint S. Péter zirci lakos az elmúlt 3 hónapban többször fenyegette édesanyját azzal, hogy meg fogja ölni. A kétségbeesett sértett a rendőrséghez fordult segítségért. Kihallgatása során elmondta, hogy az élete kioltására irányuló kijelentéseket az is komollyá tette számára, hogy fia a házuk garázsában gyúlékony anyagot töltött üvegekbe, amiket ronggyal zárt le és ezeket különböző drótokkal kötötte össze. Azt sem tartotta kizártnak fiáról, hogy fegyverrel is rendelkezhet.

A Veszprémi Rendőrkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség tűzszerészeinek bevonásával házkutatást tartottak a férfi lakásán, amelynek során több benzinnel töltött és rongyokkal lezárt üveg palackot, lőszereket, valamint egy régebbi gyártású lőfegyvert foglaltak le, amely az előzetes fegyverszakértői vélemény szerint működőképes állapotban van, így tartása hatósági engedélyhez kötött.

Az ügyben S. Péter gyanúsítottal szemben a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya visszaélés lőfegyverrel bűntett és zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást, őrizetbe vételének elrendelése mellett. Az ügyészség felé előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.