Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bezár a komáromi Nokia-gyár

2014. július 17. 16:35 // Forrás: mti
Néhány hónappal azután, hogy a Microsoft felvásárolta a Nokiát, gyakorlatilag be is darálja a márkát, megszüntetve a teljes gyártókapacitást. Világszerte 18 ezer embert küldenek el, Magyarországon kétezren vesztik el állásukat.

A cégvezetés, az érdekképviselet jelenlétében csütörtökön délután bejelentette a munkavállalóknak a Nokia Komárom Kft. novemberig megvalósuló bezárását. A Microsoft Corporation, amely világszerte körülbelül 125 000 embert foglalkoztat, csütörtökön ismertette terveit működésének egyszerűsítéséről és racionalizálásáról az egész világon, illetve a nemrégiben felvásárolt Nokia Devices and Services üzletágának a vállalat stratégiájával való összehangolásáról. A 18 ezer munkahelyből 12 500 a Nokia Devices and Services üzletágának szinergiája és stratégiai összehangolása következtében szűnik meg.

A Microsoft közleményében azt írja, hogy a helyi jogszabályoknak megfelelően tárgyalásokat kezdeményeznek a munkavállalói érdekképviseletekkel. "Felelős vállalat lévén minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a terv által érintett munkatársak számára támogatást és tanácsokat adjunk az új lehetőségek felkutatásához". Ugyanakkor megjegyzik azt is, hogy a Microsoft továbbra is elkötelezett marad Magyarország iránt. "Továbbra is folytatjuk az ország társadalmát és gazdaságát érintő beruházásainkat" - írja a cég, hozzátéve: a Microsoft már több mint 20 éve megbízható partnere a magyar kormánynak, egy új típusú ICT uralta világban, a Microsoft Magyarország megújításán dolgozik biztonságos és innovatív eszközei és szolgáltatásai révén.

A cégvezetés az érdekképviselet jelenlétében csütörtökön délután bejelentette a munkavállalóknak a gyár bezárását - mondta el László Zoltán, a cég helyi Vasas szakszervezeti alapszervezetének vezetője, az üzemi tanács elnöke az MTI-nek.  Ismertette: a dolgozóknak járó juttatásokról július 28-án kezdik meg az egyeztető tárgyalásokat. A kollektív szerződés több juttatást tartalmaz a munka törvénykönyvében foglaltaknál; a végkielégítés mellett cél az, hogy segítsék az álláshoz jutást - közölte László Zoltán.

 

vehir.hu
további cikkek
A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája Egy lehetőséget kapott a régió, hogy az Európa Kulturális Főváros programsorozat után se torpanjon meg, sőt tovább lépjen és immáron ne csak tervezze, hanem meg is tudja valósítani a kreatív iparban az ötleteit, hangzott el csütörtök délután Veszprémben az Óváros tér 25. szám alatti Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) megnyitóján, ami első vidéki képviseletként nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy segítsen a régió vállalkozásainak és civil szervezeteinek megcélozni az Európai Unió közvetlen forrásait, mellette pedig a közreműködésével épüljenek az üzleti kapcsolatok is, amiben jelenleg a legnagyobb lemaradásban vagyunk. 2024. szeptember 13. 14:19 Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn. 2024. szeptember 9. 11:31 Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Szeptember közepén megnyílik Veszprémben az Óváros téren a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda első vidéki képviselete, és a Pannon Egyetemmel közös szervezésben a ForrásTÉR közösségi helyiség, ami olyan főként ingyenes szolgáltatásokat kínál a helyi cégeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek, amiért a piacon több millió forintot is elkérhetnének mások. dr. Petri Bernadettel, az MFOI ügyvezetőjével, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosával részletesen beszélgettünk ezekről, de kiderült az is, milyen új forrásokat tudnak megcélozni az Európai Unióban a magyarok az ő segítségükkel. 2024. szeptember 9. 22:09 Mi kell ahhoz, hogy szeressük a munkahelyünket? Mi kell ahhoz, hogy szeressük a munkahelyünket? A felnőtt lakosság jóllétét vizsgálta országszerte a Profession.hu legfrissebb kutatásában, specifikusan kitérve a munkahelyi jóllétre és az ehhez kapcsolódó munkavállalói elvárásokra, motivációkra. 2024. augusztus 29. 14:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.