Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 23. Kelemen
Veszprém
2°C
2024. november 23. Kelemen
Veszprém
2°C

Ízkavalkáddal a korgó gyomor ellen

2014. július 18. 12:03
Órákon át kellemes zenét hallgatva, borozgatva óhatatlanul megéhezik az ember. A Rozé, Rizling és Jazz napok résztvevőinek ekkor is lehetőségük van minőségi termékeket fogyasztani.

Hosszú idők óta jó párost alkot a sajt és a bor, amit az Óváros téren is kipróbálhatunk. A borkínálatról már beszéltünk, a Tekeresvölgyi kézműves tejtermékek standjánál ezekhez hatféle sajtot kóstolhatunk.

Kovács Zsófiától megtudtuk, kizárólag tehéntejből készítik termékeiket. – Magyar tarka teheneink vannak, heti kétezer liter tejet dolgozunk fel. Főként érlelt sajtokat készítünk, többek között kakukkfüves, köményes, füstölt bazsalikomos, zöld pestós ízben. Natúrból háromféle érettségűt ajánlunk, van a hat hónapos, a joghurtos érlelésű natúr és az egy éves natúr – sorolta a szőlész borász mérnöknek tanuló szakértő, újabb bizonyosságot adva annak, hogy a sajt és a bor bizony összeforr. 

Finom, főként érleltebb ízes sajtokat karakteres borokkal lehet párosítani. Egy fröccshöz krém-, illetve egy lazább sajtot társíthatunk – avatott be minket ebbe az egyszerű szabályba, hozzátéve, egy erősebb, intenzívebb bor könnyen elnyomna egy lágyabb friss sajtot és fordítva. Persze az egyéni ízlés a végén mindent felboríthat.

Akkor sem kell csalódnunk, ha valami laktatóbb étel után vágyunk. Speciális finomságokkal van jelen a téren a balatonalmádiból érkező Grill király. 

A juhtúrós lepényük csirkemellet tartalmaz, a tésztát természetesen maguk készítik, de van benne saláta, aprópecsenye, hagyma, fokhagyma és egy különleges páclé hozzáadásával lesz tökéletes miután megsült a borona tárcsán. A borfesztiválok másik kedvence a csülök pékné módra, vagy épp a pirított csülök, de ha ez sem lenne elég laktató számunkra, választhatunk babos káposztát is, de a klasszikusnak mondható kolbász, tarja is a kínálat része - tudtuk meg Mészáros András üzletvezetőtől.

Jó étvágyat, jó borozgatás, kellemes hangulatot kívánunk ma estére is a Rozé, Rizling és Jazz napokon. 

 

 

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Pocsék mentális állapotban vannak a zeneipar háttérmunkásai Music Hungary Pocsék mentális állapotban vannak a zeneipar háttérmunkásai Túlzsúfolt nyarak, munka nélkül vánszorgó évközi hónapok, és a nehéz gazdasági helyzet miatt a következő fesztiválszezon fölött gyülekező viharfelhők tépázzák a roadok, technikusok, koncertszervezők és más zeneipari háttérmunkások mentális egészségét – derült ki a Music Hungary konferencián rendezett panelbeszélgetésből. ma 14:02 Másodszor rendeztek várostörténeti konferenciát a Laczkó Dezső Múzeumban kultúra Másodszor rendeztek várostörténeti konferenciát a Laczkó Dezső Múzeumban A konferenciát a várostörténeti monográfia összeállításához kapcsolódóan, a munkaközi eredmények bemutatására szervezte a múzeum pénteken. ma 12:51 Elkészíthetem-e Zámbó Jimmy “új” dalát? Music Hungary Elkészíthetem-e Zámbó Jimmy “új” dalát? Mi a helyzet a mesterséges intelligenciával generált zenével? Kinek van joga ilyent készíteni, és mihez kezdenek a zenei streaming oldalak a rájuk ömlő szeméttel? Erről beszélgettek a Music Hungary egyik keddi paneljén. tegnap 21:11 Megvan a 2025-ös MOZ.GO filmfesztivál időpontja kultúra Megvan a 2025-ös MOZ.GO filmfesztivál időpontja Június 18-tól ismét négy nap magyar mozizással, a legújabb hazai filmekkel, televíziós és streaming alkotásokkal, sztárokkal és életműdíj-átadóval vár a MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál a csodálatos Veszprém-Balaton régióban közel 10 helyszínen – közölték a szervezők. 2024. november 21. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.