Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C

Ízkavalkáddal a korgó gyomor ellen

2014. július 18. 12:03
Órákon át kellemes zenét hallgatva, borozgatva óhatatlanul megéhezik az ember. A Rozé, Rizling és Jazz napok résztvevőinek ekkor is lehetőségük van minőségi termékeket fogyasztani.

Hosszú idők óta jó párost alkot a sajt és a bor, amit az Óváros téren is kipróbálhatunk. A borkínálatról már beszéltünk, a Tekeresvölgyi kézműves tejtermékek standjánál ezekhez hatféle sajtot kóstolhatunk.

Kovács Zsófiától megtudtuk, kizárólag tehéntejből készítik termékeiket. – Magyar tarka teheneink vannak, heti kétezer liter tejet dolgozunk fel. Főként érlelt sajtokat készítünk, többek között kakukkfüves, köményes, füstölt bazsalikomos, zöld pestós ízben. Natúrból háromféle érettségűt ajánlunk, van a hat hónapos, a joghurtos érlelésű natúr és az egy éves natúr – sorolta a szőlész borász mérnöknek tanuló szakértő, újabb bizonyosságot adva annak, hogy a sajt és a bor bizony összeforr. 

Finom, főként érleltebb ízes sajtokat karakteres borokkal lehet párosítani. Egy fröccshöz krém-, illetve egy lazább sajtot társíthatunk – avatott be minket ebbe az egyszerű szabályba, hozzátéve, egy erősebb, intenzívebb bor könnyen elnyomna egy lágyabb friss sajtot és fordítva. Persze az egyéni ízlés a végén mindent felboríthat.

Akkor sem kell csalódnunk, ha valami laktatóbb étel után vágyunk. Speciális finomságokkal van jelen a téren a balatonalmádiból érkező Grill király. 

A juhtúrós lepényük csirkemellet tartalmaz, a tésztát természetesen maguk készítik, de van benne saláta, aprópecsenye, hagyma, fokhagyma és egy különleges páclé hozzáadásával lesz tökéletes miután megsült a borona tárcsán. A borfesztiválok másik kedvence a csülök pékné módra, vagy épp a pirított csülök, de ha ez sem lenne elég laktató számunkra, választhatunk babos káposztát is, de a klasszikusnak mondható kolbász, tarja is a kínálat része - tudtuk meg Mészáros András üzletvezetőtől.

Jó étvágyat, jó borozgatás, kellemes hangulatot kívánunk ma estére is a Rozé, Rizling és Jazz napokon. 

 

 

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Veszprém decemberi borünnepe: ismét érkezik a Vehír Borszalon Vehír Borszalon Veszprém decemberi borünnepe: ismét érkezik a Vehír Borszalon Van, amikor nem kell megvárni a naptár szerinti piros betűs ünnepet a koccintással. Egy palack kiváló bor megbontásával magunk is ünnepet teremthetünk. A december 12-ei Vehír Borszalon pedig kiváló alkalmat kínál erre bárkinek. ma 10:47 Hippolyt: bemutatják Dolhai Attila első színházi rendezését közélet Hippolyt: bemutatják Dolhai Attila első színházi rendezését December ötödikén mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Nóti Károly-Zágon István-Eisemann Mihály Hippolyt, a lakáj című történetét, melyet Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész állított színpadra. Első színházi rendezése tehát a királynék városához kötődik, elsősorban erről kérdeztük a színész-rendezőt, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatóját. tegnap 22:52 Amikor a tél életre kel – kulisszatitkok A jégbarlang éneke előadásról CODE Amikor a tél életre kel – kulisszatitkok A jégbarlang éneke előadásról A Kabóca Bábszínház közel negyedszázados szakmai munkájával régóta meghatározó kulturális szereplője Veszprémnek, míg a CODE Digitális Élményközpont a város legújabb innovatív helyszíneként ötvözi a technológiát és a művészetet. A két intézmény idén közösen álmodta meg A jégbarlang éneke című előadást, melynek kulisszatitkairól Szántó Viktóriát, a Kabóca Bábszínház igazgatóhelyettese beszélt. tegnap 13:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.