2001-ben fedezte fel Liszkay Mihály azt az elhanyagolt szőlőültetvényt, amelyből a kitartó munkának köszönhetően az évek alatt egy csodálatos bortermelő vidék jött létre a Balaton-felvidéken. – A Csopak-Balatonfüred borrégióhoz tartozunk, de gyakorlatilag a Káli-medencében helyezkedünk el – tudtuk meg borkúria vezetőjétől. Sarrang Andrea szerint az elmúlt években fogalommá vált a Liszkay név. Úgy véli, egyre több bort iszunk, de még mindig kevés az igazán igényes borfogyasztó. Korosztálytól függetlenül divat lett borozni, de árérzékeny a piac.
A Káli-medencében kakukktojásként a 10 hektár szőlőből 9 vörös. – A fehér egy gyönyörű szép szürkebarát Pinot Gris, azon kívül a vörösekből Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Moir és Cabernet Franc van telepítve – sorolta Bancsó Attila bormarketinger, hozzátéve, a legkeresettebb boruk a Giulia, amely egy reduktív Cabernet Franc. – A 2008-as Cabernet Sauvignon-nal és Franc-kal egy londoni decanter versenyen összesen 12 ezer bor közül a saját fajtáján belül elhoztuk a bronz és az ezüst érmet – büszkélkedett, amikor az elért eredményekről kérdeztük. Mindez nagy részt a tökéletes talajnak köszönhető. – A szőlő termőhelyi kataszter szerint a 385-ös értéket éri el a 400-as listán, nagyon kevés hasonló besorolású föld található az országban.
Ha pedig a nagyszerű alapok szakértő hozzáállással párosulnak, megkapjuk Liszkay figyelemreméltó borait, amit a Rozé, Rizling és Jazz napokon is megkóstolhatunk.