Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hullámzó játékkal remiztünk a szlovákokkal / Magyarország - Szlovákia 24:24 (12:6)

2009. január 19. 21:19
Pontot hullajtott a magyar férfi kézilabda-válogatott a vb-n, miután 24:24-es döntetlent játszott Szlovákia legjobbjai ellen. Hiába játszott a magyar együttes jelentős fölényben az első játékrészben, s vezetett hét góllal, a második játékrészben érthetetlenül visszaesett a mieink produkciója.
Álomszerűen indult a találkozó magyar szempontból. Kilenc perc elteltével hétszer voltunk eredményesek, miközben az ellenfél csak egyetlen alkalommal tudott túl járni a jól kezdő Fazekas eszén. Úgy tűnt, hogy Nagy László átmentette az előző napi formáját, s Eklemovics is gólokkal vette ki a részét a produkcióból (7:1). A folytatásban azonban támadásban komoly hullámvölgybe került a Hajdu-csapat, s több mint tíz percig be volt oltva gól ellen. Csak Fazekasnak, illetve és a hátsó alakzat teljesítményének köszönhettünk, hogy északi szomszédaink nem tudtak közelebb kerülni. A Dunaferr szlovák hálóőre, Stochl szintén remek formában védett, szinte megbabonázta a magyar játékosokat. A hosszú gólcsendet Császár törte meg a 21. percben, büntetőből volt eredményes a Viborg irányítója (8:3). Nem sokkal később Iváncsik Gergő nyugtatta az idegeinket, két gyors góljával ismét hatgólos fórt harcolt ki (10:4). A szlovákok - Kukucka kiállítását követően - emberhátrányban is eredményes voltak, majd Ilyés és Iváncsik Tamás is pontosan célzott. A játékrész végén tovább növelhettünk volna 12:6-os előnyünket, azonban Stochl előbb Császár hetesét, majd Herbert ziccerét hatástalanította.



Gál révén már héttel is vezettünk a második félidő elején, ellenfelünk azonban zsinórban három gólt dobott, s olvadni látszott a magyar fór (13:10). A 40. percben maradt a differencia, Császár és Ilyés lövése után 15:12 állt az eredményjelzőn. Stochl továbbra is hihetetlen formában védett, Putics pedig a második büntetőjét is kihagyta. A túloldalon viszont Antl bedobta, majd Sulc zúdított hatalmas bombát a kapunkba (15:13). Kapust cserélt Hajdu János, Puljezevicstől várta az új lendületet a magyar kapitány. Ilyés és Nagy László átlövésből, Császár pedig elhajlásból volt eredményes a játékrész derekánál 18:15. Sajnos újabb meddő percek vártak válogatottunkra, Ilyés ugyan még belőtte a 19. magyar találatot, de a szlovákok nem egészen tíz perccel a vége előtt egalizálni tudtak (19:19). Hajdu időt kért, mely átmenetlieg használt is csapatának, s mindkét Iváncsik-fivér betalált. Öt perccel a vége előtt Herbert kapott kétperces büntetést, majd Antl révén ismét egy gólra zárkózott az ellenfél. Nagy László úgy tűnt, hogy a legjobbkor lövi a 23. magyar gólt, Sulc azonban ismét egyenlített (23:23). Eklemovics egy perccel a vége előtt még visszavette a vezetésünket, Iváncsik Tamás pedig eldönthette volna két pont sorsát, lövése azonban a felső kapufán csattant. A mieink egyik mai "mumusa", Sulc - Stochl volt a másik - azonban nem hibázott, s az utolsó pillanatokban 24:24-re alakította az állást.


Mocsai Lajos és dr. Hunyadfalvy Ákos az eszéki csarnok lelátóján

Maradt tehát a pontosztozkodás északi szomszédainkkal, a folytatásban már azért is szoríthatunk, hogy Románia legyőzze a szlovák csapatot. Ebben az esetben ugyanis, - amennyiben a papírforma szerint Franciaország mellett a magyar csapat lép tovább - a románok elleni eredményt visszük magunkkal a középdöntőbe.

Kedden szünnap vár a magyar együttesre, majd szerdán Argentina, csütörtökön pedig Franciaország vár Ilyésékre.

Magyarország - Szlovákia 24:24 (12:6)
Eszék
, 3500 néző. Vezette: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
Gólszerzők: Nagy L. 5, Iváncsik G. 5,, Eklemovics 3, Császár 3/1, Illyés 5, Iváncsik T. 2, Gál, ill. Sulc 8, Petro 2, M. Stranovsky 1/1, T. Stranovsky 3, Valo 3, Kopco 2, Pekar 2, Antl 2/2
Hétméteresek
: 5/1, ill. 4/3
Kiállítások: 8, ill 6 perc


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.