Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Kulcsfontosságú időszak jön

2014. szeptember 29. 12:20
A vállalkozások részére hasznos, a következő hét éves uniós ciklusban elengedhetetlen információkat adott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei rendezvénye hétfőn délelőtt.

A Vállalkozói akadémia névre keresztelt eseményen a felmerülő témákat jól ismerő szakemberek tartottak előadást Veszprémben. – A jelenlegi dinamikusan változó gazdasági környezet nem teszi lehetővé, hogy 3-4 éves stratégiai elképzelésekkel dolgozzanak a vállalkozók, a siker érdekében elengedhetetlen a folyamatos változás – mondta el érdeklődésünkre Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke, az esemény házigazdája. Hozzátette, az előadások a sikeres működéshez szükséges információkat tartalmazták.

Gazsi Attila és Porga GyulaGazsi Attila és Porga Gyula

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, Veszprémben mindössze 50 olyan cég található, ahol 50 főnél többen dolgoznak, miközben 6000 vállalkozás működik, legnagyobb foglalkoztatók tehát a kis és közép vállalkozások. – Hálásak vagyunk munkájukért, hiszen nekik köszönhetően tartósan 4 százalék alatti a munkanélküliség városunkban – fejtette ki. A polgármester emlékeztetett, 2009 óta mintegy négyezer munkahely jött létre – ezek főként a termelő és a szolgáltató szektorban létesültek. Rámutatott, az előttünk álló hét éves uniós fejlesztési ciklus kulcsfontosságú számunkra, hiszen a beérkező források 60 százalékát munkahelyteremtésre kívánja fordítani a kormány, a fejlesztéspolitika fő motorjai pedig a megyei jogú városok lesznek. 

A nap folyamán többek között szó volt a következő következő hét évre vonatkozó stratégia alkotásról, az e-marketingről, konfliktus-kezelésről, munkajogi ismeretekről, valamint a külpiaci helyzetről is. 

 

Cseh Zoltán
további cikkek
Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Erdei Anna immonológus a Tudományról szabadON következő vendége Az MTA VEAB Tudományról szabadON című sorozatának következő eseményén is egy köztiszteletben álló akadémikussal beszélgetnek kötetlenül, a tudomány szerepéről és társadalmi felelősségéről, a kutatói pálya szépségeiról és kihívásairól. A helyszín idén is az MTA VEAB Székház panorámás kertje lesz most csütörtökön 17 órától. tegnap 13:17 Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze árvíz Hosszan elhúzódó árhullámra számítanak, Orbán szerint most jön a neheze Hosszan elhúzódó árhullámra kell felkészülni, sokáig lesz érvényben harmadfokú készültség az érintett folyókon - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a köztévében. Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatón értékelte a helyzetet. tegnap 10:42 Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon árvíz Veszprém vármegyei tűzoltók is küzdenek a gátakon Szolgálat-átszervezéssel, árvízi védekezésben tapasztalatokkal rendelkező tűzoltókkal, valamint eszközökkel, illetve az önkéntes tűzoltókkal és önkéntes mentőcsoportok készenlétbe állításával többszörözi meg mától a védekezéshez szükséges erőforrásait a katasztrófavédelem.  2024. szeptember 17. 17:36 Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Nemzetközi projekt segíti a veszprémi ifjúsági munka digitális fejlesztését Egynapos tanulmányút keretei között ismerkednek három európai városból érkező, illetve online résztvevő szakemberek Veszprém ifjúsági szolgáltatásaival és jógyakorlataival egy fenntartható városfejlesztési projekt keretei között. A nemzetközi és helyi ifjúsági szakembereket a Jutasi Köztérben, az újonnan elindított Érted Ifjúsági Klubban Dr. Hegedűs Barbara ifjúságügyért felelős alpolgármester köszöntötte. 2024. szeptember 17. 19:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.