Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Argentína legyőzésével középdöntős a magyar csapat / Magyarország – Argentína 31:20 (17:8)

2009. január 21. 18:27
Ezúttal izgalmak nélkül, simán győzött a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi vb csoportmeccsén. Hajdu János együttese már az első játékrészben kilencgólos fórt harcolt ki, s a folytatásban is elmaradtak a románok, illetve szlovákok ellen tapasztalt hullámvölgyek. A mieink legjobbja Fazekas Nándor volt, aki magabiztos védéseivel tartást adott csapatunknak. A diadalnak köszönhetően nemzeti csapatunk már biztosan középdöntős, csütörtökön pedig az is eldől, hogy hány pontot vihetünk magunkkal a következő körbe.
Először nevezte a magyar szövetségi kapitány Katzirz Dávidot a világbajnokság során, mellette Harsányi Gergelyt nevezte Argentína ellen. Putics Barna és Törő Szabolcs pedig a lelátóról figyelhette ezúttal a társakat.

Nyolc percig, 4:3-as állásig tudták tartani magukat a dél-amerikaiak, a folytatásban azonban gyakorlatilag esélyt sem adott a magyar csapat. A mieink Császár, Iváncsik Gergő és Ilyés vezetésével egy remek 4:0-s szériát produkáltak, tizenhárom perc elteltével 8:3 állt az eredményjelzőn. Gull révén szépített az ellenfél, de a kiváló formában játszó magyar válogatott ismét négyet lőtt zsinórban, 20. perc, 12:4.  Újabb öt perc elteltével már tíz volt közte, a Nagy László helyén Mocsai Tamás villogott, Császár pedig könnyedén értékesített a megítélt büntetőket, 15:5. Fazekas Nándor rendkívül magabiztosan védett, a magyar hálóőr huszonöt perc alatt mindösszesen ötször kapitulált. A hajrában Császár először hibázott hetest, de az ellenfél nem tudott veszélyt jelenteni a magyarokra. 17:8-as megnyugtató előnnyel mehettek a félidei pihenőre a Hajdu-legények. 

A második félidőben sem változott a játék képe. Fazekas továbbra is nagyszerűen védett, s jó védekezésünknek köszönhetően gyors indítások után szerzett gólokkal tartottuk előnyünket.  A 40. percben Ilyés bombája után már tizenegy volt közte, 23:12. A folytatásban sem engedte közelebb ellenfelét a nemzeti csapat, maradt a 10-12 gólos differencia. Hajdu János a Szlovákia elleni meccsel ellentétben ezúttal bátran nyúlt a cserékhez. Mocsai Tamás meg is hálálta a bizalmat, s gólerős játékkal járult hozzá a sikerhez. Öt perccel a vége előtt a Lemgo átlövője szerezte a mieink 30. találatát. A vége 31:20, ezúttal körömrágás nélkül gyűjtöttünk két pontot, s már biztos résztvevői vagyunk a zágrábi középdöntőnek.

Magyarország – Argentína 31:20 (17:8)
Eszék
, 1800 néző. Vezette: Stanojevic, Visekruna (szerbek)
Gólszerzők: Mocsai 6/2, Ilyés 5, Iváncsik G. 5, Császár 4/4, Nagy L. 3, Gál 3, Eklemovics 2, Harsányi, Iváncsik T., Zubai ill. Kogovsek 4/1, Gull 4, Portela 2, Castro 2, Crevatin 2, Querin 2, Simonet, Torres, Pizarro Viscovich.
Hétméteresek: 7/6, ill 1/1
Kiállítások: 6, ill 4 perc

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.