Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Nem bírtunk az olimpiai bajnok franciákkal / A magyar csapat egy pontot visz a középdöntőbe

2009. január 22. 20:34
Utolsó világbajnoki csoportmeccsén ötgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott Franciaország ellen. Nagy Lászlóék csak tíz percig tudták tartani a lépést a gallokkal, a folytatásban azonban mind támadásban, mind védekezésben fölénk kerekedett az ellenfél. A magyar csapat a Szlovákia elleni döntetlennek köszönhetően egy pontot visz a zágrábi középdöntőbe, ahol Horvátország, Svédország és Dél-Korea lesz az ellenfél.

Némileg meglepő módon Putics Barna mellett ezúttal Iváncsik Gergő maradt ki a magyar együttesből.

Az eszéki sportcsarnokban fantasztikus hangulatot teremtett a szépszámú magyar szurkolósereg., amit tovább fokozott, hogy a nemzeti csapat parádés játékkal kezdte a találkozót. Nagy László után Ilyés Ferenc is betalált, 2:0-s álomrajtot vettünk. Puljezevics lehúzta a rolót, az első tíz percben mindösszesen kétszer engedte a hálóba labdát. Iváncsik Tamás ismét vezetést szerzett a mieinknek, a remeklő magyar kapus védését követően gyors indulásból lőtte Omeyer kapujába a játékszert (3:2). A folytatásban azonban sajnos megtorpant a Hajdu-csapat. A 17. percben 5:4-nél átvette a vezetést az olimpiai bajnok együttes, majd egy tízperces gólnélküli szériát produkáltak a magyarok, amit a franciák kegyetlenül megbüntettek. Öt perccel a vége előtt szerezte Törő Szabolcs csapata ötödik gólját (11:5). A játékrész végén Gál révén sikerült valamelyest faragnunk a hátrányból, de a franciáknak így sem kellett aggódniuk, s 13:8-as vezetéssel vonulhattak a félidei pihenőre.

Felcsillant a remény a második játékrész elején, Törő után Iváncsik Tamás volt eredményes (13:10). A Narcisse-Karabatic-Fernandez támadó hármas viszont gondoskodott róla, hogy a magyar csapat ne tudjon közelebb kerülni: az ellenfél világklasszisai felváltva lőtték át a magyar falat. A 37. percben még 17:14 állt az eredményjelzőn, a gallok azonban ismét négyet lőttek, miközben mi egyet sem. A 48. percben Fernandez lökete után pedig már tíz volt közte (26:16), így ellenfelünk a hajrában már megengedhette magának, hogy némileg visszavegyen a tempóból. A csereként beállt Fazekas - Puljezevicshez hasonlóan - jól védett, az utolsó tíz percben ötre tudtuk faragni hátrányunkat (27:22).

A magyar csapat fellángolásaival nem tudott komoly veszélyt jelenteni a franciákra, akik úgy is könnyedén diadalmaskodtak, hogy láthatóan nem adtak ki mindent magukból. A magyar válogatott egy ponttal jutott a középdöntőbe, ahol Horvátország, Svédország és Dél-Korea ellen lesz lehetősége a javításra.

Magyarország - Franciaország 22:27 (8:13)
Eszék,
3500 néző. Vezette:  Stanojevic, Visekruna (szerbek)
Gólszerzők:
Gál 5, Nagy L. 4, Ilyés 4, Törő 3, Iváncsik T. 2, Császár 2, Eklemovics 2 ill. Narcisse 5, Karabatic 5, Fernandez 5, Abalo 4, Guigou 3/2, Gille 2, Sorhaindo 2, Dinart
Hétméteresek: 0/0 ill. 2/2
Kiállítások: 2 ill. 0 perc




Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.