2020. május 29. // Magdolna névnap

Nagy lehetőség előtt az Iparisok

2014. november 3. 17:11
Tizenkét végzős gépész szakos tanuló vehet részt a Continental és az SMC közös technikus utánpótlás-nevelő programjában az Ipari Szakközépiskolában.

Tízmillió forintos projektbe kezdett a Continental Automotive Hungary Kft. és az SMC Hungary Kft., akik közösen finanszírozzák az Ipari Szakközépiskola végzős gépész szakos tanulóinak képzését a Continental-SMC Akadémián. A hatvanórás tanfolyam a diákok számára térítésmentes, a szükséges eszközöket és az oktató felkészítését is a két cég biztosította. Az október 6-án indult programot hétfőn mutatták be a sajtónak.


Irányi László, az Ipari igazgatója elmondta, hogy a korábban az iskolában végzett, majd a Continentalnál elhelyezkedett fiatalok felkészültsége megalapozta az iskola jó hírét, az eddigi tapasztalatok alapján kereste meg a cég a középiskolát a partneri ajánlattal, melynek célja, hogy rugalmas, az aktuális piaci elvárásoknak megfelelő képesítést nyújtsanak a diákoknak.

A Continentalnál az 1300 fős termelési területen jelenleg több mint 160 olyan munkavállaló dolgozik, akiknek valamilyen technológiai tudással kell rendelkezniük ahhoz, hogy jó minőségű termékeket tudjanak előállítani az autóipar számára. A tanfolyamhoz szükséges szakmai tudást és az eszközök egy részét az SMC biztosítja, míg a többi eszközt a Continental, akik azt is lehetővé teszik, hogy a cégnél a diákok gyakorlatban is megtapasztalhassák a tanultakat.

A Continental és az SMC célja a közös projekttel, hogy az ipari automatizálást olyan szintre fejlesszék az oktatásban, amivel a tanulók később megállhatják a helyüket a munkaerőpiacon. A két cég fontosnak tartja, hogy hozzájáruljanak az oktatás valós piaci igényekhez igazításához.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 29. // Magdolna névnap