2022. január 19.
//
Sára névnap

Nyár közepétől változik a buszmenetrend

2008. április 23. 22:18
15 év óta először szinkronba hozták Veszprém fejlődését, kiépülését a tömegközlekedéssel. A Városfejlesztési Bizottság szerdán elfogadta az új menetrend javaslatát, melyet tulajdonképpen együtt készítettek elő a Balaton Volánnal. Az útvonalakba bevonták az új lakóövezeteket, ipartelepeket és szolgáltatási, kereskedelmi központokat is. Az új menetrend nyár közepétől lép érvénybe.

Az elmúlt 15 évben csak kisebb változások történtek a menetrendben, az autóbusz útvonalakban, holott a város képe, infrastruktúrája jelentősen megváltozott – mondta a Vehírnek a Városfejlesztési Bizottság ülése után Brányi Mária, a bizottság elnöke. Lakópark épült a volt szovjet laktanya területén, a Valeoval és a Continental-lal új ipari beruházások létesültek a városban. Komplexen át kellett vizsgálni, mely területek voltak eddig megközelíthetetlenek autóbusszal, s ezek közül hol indokolt a módosítás egyes járatok útvonalában, hogy így bekapcsolják az eddig kimaradt városrészeket - tette hozzá a képviselő. A Balaton Volánnal 2006 őszén kezdték összeállítani a javasolt módosításokat. Lakossági fórumokat tartottak, felmérték az utasok igényeit. Részleteiben is hamarosan nyilvánosságra hozzák a menetrend módosításait. Ami már biztos, hogy a Takács-kertet, a déli intézményközpontot, Dózsaváros egyes részeit, így például a Buhim-völgyet rácsatlakoztatják a tömegközlekedési útvonalakra, továbbá a járatokat a MÁV menetrendjével is harmonizálják. Úgy tervezik, hogy nyár közepétől lépne hatályba az új menetrend, hogy szeptemberre mindenki megszokhassa. Új autóbuszt, egy speciális kisbuszt indítanak majd a Buhim-völgyben, melyről már korábban is beszámoltunk, ezen túlmenően viszont a Balaton Volán jelenlegi autóparkja képes kielégíteni a megnövekedett igényeket.

 

A Városfejlesztési Bizottság ülésén többek közt a felsőörsi úttörőtábor bérletére benyújtott pályázatról is született határozat. Brányi Mária elmondta, hogy összesen négyen váltották ki a pályázati űrlapokat, de csak egy pályázatot nyújtottak be. A roma tehetséggondozó tábor ötletét támogatta a bizottság, így javasolják a polgármesternek, hogy kösse meg a szerződést a pályázóval.

Füssy Angéla

További cikkek

Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
Évet értékelt az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció
A célokkal egyetértenek, konstruktív javaslataikkal és építő jellegű kritikáikkal azok elérését szeretnék segíteni az ellenzéki frakció képviselői – hangzott el Hartmann Ferenc és Gerstmár Ferenc szerdai évértékelő sajtótájékoztatóján.
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.