2020. december 1.
//
Elza névnap

Mindennapok Hősei: Somogyi Erika

2014. november 19. 14:03
Sorozatunkban A Városi Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal Somogyi Erikával, a veszprémi Mentőállomás mentésirányítójával beszélgettünk.

Somogyi Erika 1993 augusztusától dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Azért választotta ezt a hivatást, mert szereti a változatosságot, a kihívásokat, s mert az életveszélyben levő embereken szeretett volna segíteni.

A mentésirányító az, aki többek között a mentési feladatok felvételéért felel, ő az, aki beszél a bejelentővel. Ez az egyik legfontosabb momentum a mentés folyamatában, mert ez alapján tud dönteni a mentésvezető a segítségnyújtás szintjéről és sürgősségéről.

„Az évek alatt sok tragédiának voltam fültanúja, nyújtottam segítséget és adtam tanácsot a bejelentőnek, hiszen a mentőegység kiérkezéséig sok dolgunk van. A lelki támaszon kívül gyakorlati tanácsot is ad az irányításban dolgozó, miközben különféle sorsokkal ismerkedhet meg, hiszen ahány hívás, annyiféle eset. Nehéz és sokszor hálátlan ez a feladat, de hálás vagyok a sorsnak azért, hogy egy jól működő rendszer tagjaként dolgozhatom, hogy a csapatmunka részese lehetek.  A legmeghatározóbb számomra mind a mai napig Dr. Czirner József munkássága, szakmaisága, embersége; ő jelenleg az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója. A Mindennapok Hősei elismerés nagyon megtisztelő számomra, de azt gondolom, hogy a mentők nagy családjában még számos, a társadalom számára névtelen, mindennapi hős él. Én csak egy vagyok közülük.” – mondta el kérdésünkre Somogyi Erika. 

vehir.hu

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.