2020. december 1.
//
Elza névnap

Mindennapok Hősei: Miklósi György

2014. november 19. 14:05
Sorozatunkban A Városi Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal Miklósi György főhadnaggyal, a Veszprémi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály körzeti megbízotti alosztályának vezetőjével beszélgettünk.

Miklósi György a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett rendőrként. Az iskola befejezését követően Veszprémben volt lehetősége arra, hogy közrendvédelmi szakterületen helyezkedjen el. Mindenképpen egyenruhás szeretett volna lenni. Miklósi György imádja a munkáját és Veszprémet. Öt éve ugyanazon az alosztályon dolgozik. Először előadóként, később főelőadóként, mostanra pedig vezetőként tevékenykedik. 

„Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy a saját kategóriámban elnyertem a Mindennapok Hősei díjat. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a városban élő emberek mellettem voksoltak. Nem egyéni díjként élem meg, azt gondolom, hogy ez az utcán dolgozó összes egyenruhásnak az elismerése. Amióta kiderült, hogy a díjazottak között vagyok többen megszólítottak az utcán, gratuláltak. Számomra nagyon jól esik, hogy a magam és kollégáim munkáját ilyen formában hálálták meg a város lakói.”- mondta el kérdésünkre Miklósi György. 

vehir.hu

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.