2020. december 1.
//
Elza névnap

Mindennapok Hősei: Nádai Tamás

2014. november 19. 15:05
Sorozatunkban A Városi Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal Nádai Tamás tűzoltó századossal beszélgettünk.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat „C” szolgálati csoportjának szolgálatvezetője 2000. október 1. óta tagja az állománynak, aki édesapja és testvére javaslatára tette próbára magát ebben a szakmában. Az elmúlt 14 évben egyre komolyabb munkakörre kapott megbízatást.

“Vonulós tűzoltóként kezdtem, mint polgári szolgálatos katona. Édesapám ekkor már az igazgatóságon autószerelőként, testvérem, unokatestvérem és nagybátyám Veszprémben vonulós tűzoltóként dolgozott. 2003. március 1-jén átkerültem a balatonfűzfői parancsnokságra, ahol kilenc évet töltöttem. Először, mint beosztott tűzoltó, majd a szakirányú végzettségek elvégzését követően – tűzvédelmi műszaki szakoktató, tűzvédelmi-, és katasztrófavédelmi szervező tiszt – 2006-tól szolgálatparancsnok-helyettesként, 2009-től szolgálatparancsnokként dolgoztam, majd  2012. április 1-től a megyei katasztrófavédelemnél dolgozom – mondta el érdeklődésünkre. Kihangsúlyozta, büszke arra, hogy az eddigi tűzoltói pályafutása alatt mindvégig vonulós tűzoltóként szolgált. Ami pedig az elismerést illeti, megtisztelőnek tartja, hogy őt választották erre a címre. 

 

vehir.hu

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.