2020. december 1.
//
Elza névnap

Mindennapok Hősei: Pásztor Bence

2014. november 20. 15:50
Sorozatunkban A Város Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal Pásztor Bence kalapácsvetővel beszélgettünk.

A Veszprémi Atlétikai Club mindössze 19 éves sportolója már számos alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára különböző világversenyeken, de nem kisebb cél hajtja előre, mint egy olimpiai aranyérem. 

“Nem a kalapácsvetés volt az első sport az életemben, amióta járni tudok, azóta focizom. 2005-ben ismerkedtem meg közelebbről ezzel a szakággal, amikor a a nővérem az ifjúsági világbajnokságon harmadik helyezést ért el és úgy gondoltam, én is kipróbálom magam ezen a területen. Végül a pályán ragadtam” – emlékezett vissza a kezdetekre érdeklődésünkre. Közel 10 éve űzi ezt a sportágat, ami az eredményeken is megmutatkozik. “2011-ben ifjúsági világbajnok voltam, még abban az évben az európai ifjúsági olimpiát is megnyertem, ráadásul világcsúcsot értem lel. 2012-ben a junior világbajnokságon, valamint 2013-ban a junior Európa bajnokságon második lettem. A 2014-es junior világbajnokságon ezüst éremmel térhettem haza” – sorolta az eredményeit kérésünkre, hozzátéve, kétszer megválasztották az év atlétájának is. Hivatásos sportolóként nem lehet kisebb a célja, mint egy olimpiai aranyérem, jelenleg ezért küzd és dolgozik, a díjat pedig hatalmas elismerésnek tekinti, hiszen 19 évesen kiérdemelte a város ilyen szintű támogatását. 

vehir.hu

További cikkek

Jegyet váltunk a tragédiákra
Jegyet váltunk a tragédiákra
Börtönök, temetők, emlékhelyek, katasztrófák helyszínei – turistaként szívesen látogatunk tragikus helyszíneket. Az erre épülő turizmusról tartott előadást pénteken dr. Papp Zsófia a Pannon Egyetem GTK Facebook-oldalán.
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
Lemondott európai parlamenti (EP-) képviselői tisztségéről Szájer József, a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.