Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Császári győzelem Dél-Korea ellen / A magyar válogatott az ötödik helyért játszhat

2009. január 27. 17:55
Egygólos győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság utolsó középdöntős mérkőzésén Dél-Korea ellen. A meccs ezúttal is drámai csatát és hihetetlen izgalmakat hozott. A csata hőse Császár Gábor volt, aki a hajrában két gólt szerezve fordította meg a meccset, összesen pedig nyolc alkalommal vette be az ellenfél kapuját. A magyar csapat így az ötödik helyért játszhat.

Fej-fej mellett haladt a két csapat a találkozó elején. Felváltva estek a gólok, a mieink Császár és Ilyés találataival 4:4-ig rendre vezettek, az ázsiaiak pedig futottak az eredmény után. A folytatásban átvette a vezetést Dél-Korea, tíz perc elteltével 4:6-ra sikerült meglépniük, majd a játékrész felénél már 5:9 állt az eredményjelzőn. Hajdu János szövetségi kapitány ekkor Nenad Puljezevicset állította be Fazekas Nándor helyére. Az Iváncsik-fivérek vezetésével megkezdte a felzárkózást a magyar válogatott: előbb Gergő értékesítette higgadtan a megítélt büntetőt, majd Tamás helyezte a kapuba a játékszert egy gyors indítás végén (7:9). A 20. percben Puljezevics nagyszerű védése után Nagy László is feliratkozott a góllövők közé (9:10), majd ötperces magyar gólcsend következett. Szerencsére azonban az ellenfél sem talált sűrűn a kapunkba, így öt perccel a vége előtt maradt az egygólos magyar hátrány. Sajnos a hajrában már megbosszulták magukat a mieink hibái, 11:14-es előnyre tudott szert tenni a Koreai Köztársaság.

A szünet után Császár gondoskodott arról, hogy a csapat megkezdje a felzárkózást. A Viborg légiósa lőtte a 12. magyar gólt, miközben az ellenfél plusz négynél járt. Iváncsik Gergő két remek lövése között ismét Császár volt eredményes, így a 38. percben egy gólra sikerült feljönnünk. Nagy László bombája nem sokkal később pedig már az egyenlítést jelentette a mieinknek (17:17). A koreaiak ismét elléptek kettővel, a játék háromnegyedénél pedig újra egyenlítettünk (20:20). A folytatásban az ázsiaiak kerültek lépéselőnybe, azonban a magyarok is szorosan ott loholtak az ellenfél nyakában. Az 54. percben vezetett hosszú idő után ismét Hajdu János együttese, Iváncsik Tamás 25:24-re módosította ekkor az állást. Gyors koreai egyenlítés után Császár köszönt be ismét, három perccel a befejezés előtt azonban megint a koreaiaknak állt a zászló. Egyetlen perccel a lefújás előtt Császár Gábor előbb egyenlített büntetőből, majd elképesztő izgalmak közepette a győztes gólt is megszerezte (28:27). Dél-Korea az utolsó másodpercig küzdött az egyenlítésért, a hajrá idegőrlő küzdelmét azonban ismét a magyar válogatott bírta jobban.

A csoport másik találkozóján Svédország 27:26-ra legyőzte Szlovákiát, így a magyar csapat csütörtökön az ötödik helyért küzdhet.

Magyarország - Dél-Korea 28:27 (11:14)
Zágráb, 800 néző. Vezette: Gusko, Repkin (fehéroroszok)
gól: Császár 8/4, Iváncsik G. 6/2, Nagy L. 4, Iváncsik T. 4, Ilyés 2, Mocsai 1, Zubai 1, Gál 1, illetve Li Dzse Vu 7/3, Dzseong 6, J.G. Park 5, Oh 4, Kim 3, C.J. Park 1, Jun 1
hetes: 7/6 illetve 4/3
kiállítás: 0, illetve 2 perc
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.