Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vereség a világbajnoktól, hatodik lett a magyar csapat / Magyarország–Németország 25:28 (13:16)

2009. január 29. 17:36
Háromgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokság helyosztóján. A mienk ezúttal a megszokottnál több hibával, fáradtan kézilabdáztak, s 28:25-re alulmaradtak a 2007-es kiírás aranyérmesével szemben. Hajdu János csapata a hatodik helyen végzett, s a vereség ellenére is teljesítette az előzetesen kitűzött célt, amely a legjobb nyolc közé kerülés volt.

Szépszámú piros-fehér-zöldbe öltözött szurkoló sereg fogadta a mieinket a sorozat utolsó magyar érdekeltségű meccsén. A sérült Eklemovics Nikola mellett ezúttal sem nevezte Katzirz Dávidot a magyar szövetségi kapitány.

Nagy és Kaufmann gólpárbajával kezdődött az összecsapás. Fej-fej mellett a haladt a két együttes, előbb 3:2-re, majd a 13. percben 7:6-ra is vezetni tudtunk miután Iváncsik Gergő higgadtan értékesítette a kínálkozó lehetőséget. A magyar együttes azonban hullámvölgybe került, amit Heiner Brand legénysége 6:0-s szériával büntetett. Puljezevicset Fazekas váltotta a kapuban, majd egészen a 20. percig kellet várni a nyolcadik magyar találatra, amelyet Iváncsik Tamás varázsolt a kapuba. Három minutummal később tovább csökkentette a magyar hátrányt a Veszprém jobbszélsője (10:13). A játékrész végéhez közeledve a remeklő Kaufmann révén 10:15-re ismét ellépett a vb-címvédő, de Mocsai és Császár látótávolságon belül tartotta a csapatot, 13:16.

A szünet után Gál után Mocsai jutatta a gólvonal mögé a játékszert, négy perc elteltével sikerült egyetlen gólra megközelíteni Németországot. A folytatásban azonban ismét a bizonytalanság lett úrrá magyar részről. A mieink nem igazán találtak az ellenfél védekezésének ellenszerét. A németek ismét ötöt lőttek, miközben a remek formában védő Heinevetter hálója érintetlen maradt. A 39. percben Schöne szerezte csapata 21. találatát, majd a játékrész feléhez közeledve hétgólos hátrányba kerültünk (16:23). Hajdu János kikérte második idejét, a magyar legények pedig három gyors góllal tartották életben a reményeket. Az utolsó tíz percnek mínusz ötről vághattunk neki, miután Tiedtke jutatta a gólvonal mögé a labdát (20:25). Nem sokkal később a magyar csapat hálóőre próbálkozott gólszerzéssel, Fazekas lövése azonban célt tévesztett. A hajrában Roggisch kiállítását követően emberelőnyben játszhatunk, a hajó ekkor azonban már elment. Ilyés Ferenc utolsó pillanatban lőtt bombája csak szépségtapasz volt, 25:28-as vereséget szenvedtünk a sorozat címvédőjétől.

A magyar gárda 1990 és 2003 után harmadszor lett hatodik a világbajnokságon. A lefújást követően a magyar szurkolótábor tapssal díjazta a fiúk produkcióját.

Magyarország–Németország 25:28 (13:16)
Zágráb
, 3000 néző. Vezette: Baum, Goralczyk (lengyelek)
Gólszerzők: Nagy L. 5, Ilyés 4, Császár 4 (1), Mocsai 3, Iváncsik T. 3, Gál 2, Iváncsik G. 2, Törő 1 (1), Zubai 1, ill. Kaufmann 8, Tiedtke 6, Glandorf 3, Jansen 3, Müller 3, Klein 2, Strobel 2, Schöne 1
Hétméteresek: 2/1, ill. –
Kiállítások: 0, ill. 4 perc 


Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.