Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Phelps: Kisiskolás bukta?

2009. február 1. 19:32
A News of the World címlapján szerepel a csodaúszó, Michael Phelps, a fotó alapján nehezen letagadható, hogy drogozott.
A brit lap beszámolója szerint Phelps még tavaly novemberben egy hölgykoszorú kíséretében érkezett a dél-karolinai egyetem diákjai által szervezett házibuliba, ahol kissé elvetette a sulykot. Eleinte sört és tömény szeszeket fogyasztott, majd egy jellegzetes üvegpipát tartott a szájához, amit többnyire kannabiszfélék szívására használnak. Egy állítólagos szemtanú szerint az olimpiai bajnok úszó rutinosan használta az eszközt, úgy látták, nem akkor próbálta ki először.

Sokak szerint Phelps a pekingi olimpián „földönkívüli” teljesítményt nyújtott, a nemzetközi közvélemény a mai napig kizártnak tartja, hogy ne használt volna valamilyen teljesítményfokozó szert.
A mi Cseh Lacink rendkívül sportszerű módon azt nyilatkozta, hogy Phelps bizonyára „tiszta” volt, mert ha ő képes volt meg nem engedett eszközök nélkül második lenni, akkor lehet egy ember nála is jobb a világon, aki szintén betartja a szabályokat. Mindenesetre az sokat elárul, hogy az amerikai válogatott több tagja is doppingolással vádolta a honfitárs Phelpset, vélhetően nemcsak az irigység beszélt belőlük.

Phelps menedzsmentje természetesen tagadja, hogy a 14 olimpiai aranyat begyűjtő úszó drogozott volna.
A pekingi olimpia óta sokan figyelik Pehelps minden lépését, ezért meglehetősen ironikus lenne, ha ilyen kisiskolás módon bukna le a hétköznapokban ízig-vérig profi amerikai.

Ha a vádak beigazolódnak, Cseh Laci a londoni olimpiáig kipipálhatja legnagyobb ellenfelét, ugyanis az érvényben lévő szabályok szerint drogozásért négy év eltiltás jár…
Várjuk ki a végét, sokáig lesz még hangos ez ügyben a nemzetközi sportsajtó.


Sokba fog kerülni ez a kis kiruccanás?


Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.