– Mióta foglalkozol rétesek készítéssel?
– Korábban évekig a színházi szakmában dolgoztam, emellett pedig otthon készítettem süteményeket, amit rendkívül élveztem. Amikor vége lett a színházi életnek, gondolkoztam el azon, hogy mivel kellene foglalkoznom. Egészen véletlenül ismerkedtem meg a rétes készítéssel, amit az évek során úgy megszerettem, hogy eldöntöttem: megszerzem a cukrász képesítést, hiszen ez kellett ahhoz, hogy a saját vállalkozásomat elindítsam. A feltételek pedig nemrég álltak össze ahhoz, hogy 2014 decemberében üzletet nyissak Veszprémben.
– Milyen termékeket készítesz pontosan?
– Az üzlet fő profilja elsősorban a rétes és a pogácsa, amiket a nap folyamán folyamatosan helyben sütök. A pogácsákból a klasszikus sajtos, krumplis és töpörtyűs ízesítés mellett a káposztás is megtalálható. A rétesekből a négy féle túrós ízesítés mellett főleg szilvás, meggyes, több féle mákos, és káposztás ízesítésűt készítek.
A karácsonyi időszakra szezonálisan bejglivel készültem, nyárra pedig több gyümölcsös ízű rétessel bővítem a kínálatot.
– Milyen a veszprémiek ízlése?
– Az eddigi tapasztalataim szerint az itteniek nagyon szeretik a káposztás ízeket, mind pogácsában, mind rétesben. A férfiak elsősorban a tökös-mákost, míg a nők inkább a meggyes és a szilvás réteseket kedvelik. Egyébként számomra rendkívül örömteli, hogy az üzlet rövid fennállása alatt szert tettem nem egy törzsvásárlóra. Ők mindig ugyanazt keresik.
– Hogyan készülnek a termékeid?
– Minden alapanyagot, tölteléket, beleértve a tésztákat is én magam készítek helyben. Rendkívül ügyelek arra, hogy minden élelmiszer friss legyen, ezért például befőtt gyümölcsöket sem használok, és a mákot is frissen darálom le. Igyekszem hazai alapanyagokból dolgozni.
A rétesek tésztáját nem réteslisztből, hanem sima búzalisztből készítem. Véleményem szerint, ha jó a liszt, a pihentetésen és az alapanyagok jó arányán kívül nincs másra szükség.
– Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
– A hosszú távú terveim közt természetesen az üzletfejlesztés és bővítés szerepel, jelenleg azonban az a célom, hogy a mostani üzlet biztos lábakon álljon, és a vendégkör tovább bővüljön.
A cukrásztermékekhez képest kicsit másik vonalat képviselve elkezdtem kutyakekszet is készíteni. Jelenleg ez elég kezdeti stádiumban van, de a jövőben ezeknek az értékesítésével is szeretnék foglalkozni.




