Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Lezárult a nyomozás a „trükkös” tolvajokkal szemben

2015. március 12. 10:36 // Forrás: Veszprémi Rendőrkapitányság
Összesen több milliós kárt okozva pakolt ki lakásokat a csaló trió.

Az eljárás során megállapított adatok alapján R. Istvánné 38 éves jászberényi, R. Gyöngyi 35 éves gyáli, valamint R. Ildikó 33 éves dabronyi lakosok megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. december közepétől 2014. június végéig összesen 20 alkalommal jutottak be különböző ingatlanokba, ahonnét az ott lakók figyelmét elterelve főként készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el.

A gyanúsítottak fő módszere az volt, hogy becsengettek idős emberekhez, akiktől általában papírt és íróeszközt kértek, azzal az ürüggyel, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak. Mialatt a jó szándékú lakók a kért tárgyakat keresték, addig az idegenek a lakásaikból elvitték készpénzüket és ékszereiket. Előfordult olyan eset is, hogy a szomszéd gyerekének korrepetálására hivatkozva jutottak be a lakásba, hasonló végeredménnyel.

A lopásokkal megközelítőleg összesen 3.500.000 forint kárt okoztak a 70-80 év közötti idős sértetteknek.

Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 7 rendbeli lopás vétség és 13 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségre.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.