2021. május 16.
//
Botond, Mózes névnap

Lezárult a nyomozás a „trükkös” tolvajokkal szemben

2015. március 12. 11:36
Veszprémi Rendőrkapitányság
Összesen több milliós kárt okozva pakolt ki lakásokat a csaló trió.

Az eljárás során megállapított adatok alapján R. Istvánné 38 éves jászberényi, R. Gyöngyi 35 éves gyáli, valamint R. Ildikó 33 éves dabronyi lakosok megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2013. december közepétől 2014. június végéig összesen 20 alkalommal jutottak be különböző ingatlanokba, ahonnét az ott lakók figyelmét elterelve főként készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el.

A gyanúsítottak fő módszere az volt, hogy becsengettek idős emberekhez, akiktől általában papírt és íróeszközt kértek, azzal az ürüggyel, hogy üzenetet szeretnének hagyni a szomszédnak. Mialatt a jó szándékú lakók a kért tárgyakat keresték, addig az idegenek a lakásaikból elvitték készpénzüket és ékszereiket. Előfordult olyan eset is, hogy a szomszéd gyerekének korrepetálására hivatkozva jutottak be a lakásba, hasonló végeredménnyel.

A lopásokkal megközelítőleg összesen 3.500.000 forint kárt okoztak a 70-80 év közötti idős sértetteknek.

Az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 7 rendbeli lopás vétség és 13 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes ügyészségre.

vehir.hu

További cikkek

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
Százötvenegy önkéntes mentőszervezet jut 2021-ben központi forrásból pályázati támogatáshoz. Az erre vonatkozó döntést május 12-én hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Veszprém megye tizenkét önkéntes mentőszervezetét támogatta a katasztrófavédelem – tájékoztatott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra
Szíjjal a nyakán rángatták az elhagyatott útra
Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy házaspár ellen, akik az általuk jogosnak tartott követelésüket erőszakkal, filmbe illő módszerrel próbálták behajtani volt alkalmazottjukon – tájékoztatott weboldalán az ügyészség.
Kandeláberek lámpatestjeit akarta ellopni két férfi
Kandeláberek lámpatestjeit akarta ellopni két férfi
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgatták a 35 éves Pest megyei és a 26 éves Komárom-Esztergom megyei lakost.
Kábítószert találtak a kocsiban
Kábítószert találtak a kocsiban
A veszprémi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a két 33 éves elkövetőt.
Tudatosság és elővigyázatosság: ez a jelszó az online ismerkedésnél is
Tudatosság és elővigyázatosság: ez a jelszó az online ismerkedésnél is
Bár azt hinnénk az interneten egyre óvatosabbak vagyunk, a megyei bűnügyi statisztikák másról szólnak. A rendőrség továbbra is óvatosságra és kellő körültekintésre hívja fel a figyelmet.