2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Találd ki Veszprémet - metró a városban

2015. március 13. 15:48
Leadkép: hdwyn.com
A járat Balatonalmádit kötné össze Jutaspusztával. Az ötletet egy megtörtént eset inspirálta.

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Egy városi legenda szerint a belvárosi Metro kocsmába pár éve egy külföldi pár érkezett nagy csomagokkal, és a földalattira szerettek volna felszállni. Állítólag hamar távoztak, miután észrevették, hogy ez nem az a hely, amit keresnek.
Továbbfűzve a gondolatot, képzeljük csak el: mennyire jó dolog volna, ha városunknak lenne egy saját metróhálózata!
Hogy ne csak a veszprémieknek jusson a jóból, Balatonalmádit és Szentkirályszabadját is bevettük a buliba.

Terveink szerint a balatonalmádi vasútállomás aluljárójából nyílna az első (vagy utolsó, attól függ, honnan indulunk) megálló, amolyan összeköttetésként, hiszen innen a busz és a vasút sincs nagy távolságra. Tehát amint felszállunk, roboghatnánk is tovább, egészen Szentkirályszabadjáig, ahol a faluközpontban lenne a következő megálló- mondjuk a buszmegálló és a vendéglátóegység között. Innen továbbhaladva a földalatti roppant mód felgyorsulva meg sem állna a korábban említett vendéglátó egységig- igen a Metróig. Itt, ha beszállunk, nem sok idő telne el a következő állomásig, hiszen a Kossuth utcai aluljáró lenne az -indokolt, mert nincs messze a buszpályaudvar. Innen egy extra kitérőt téve persze nem állna meg máshol a földalatti, mint a Veszprém Arénánál - itt közel a hipermarket és a sportlétesítmény is. A Haszkovó buszforduló lenne a következő állomás, egyértelmű, hogy miért. Innen már csak egy megálló lenne, Jutaspuszta.

A mi kis metrónk így összesen mintegy 20 kilométert járna be síneken, és tippjeink szerint 20 perc alatt teljesítené is a teljes távot.

A jegyek és bérletek árai ugyanannyiba kerülnének, mintha csak a helyijáratosra vennénk, de aki csak ezt használná, természetesen válthatna külön metróbérletet is. Nyáron biztosan sok turista jönne vele a Balatonpartról. Ön használná? Mi biztosan.

Ge. Á.

További cikkek

MEGVALÓSULT A „MOZDULJ KÖZÉP-DUNÁNTÚL!” CÍMŰ PROJEKT
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.