Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Találd ki Veszprémet - VF1

2015. március 29. 18:57
Ideje újragondolni a sporton keresztül folytatott városmarketing-tevékenységünket.

Találd ki Veszprémet sorozatban hihetetlen és hihető ötleteket gyűjtünk össze Veszprémmel kapcsolatban. Egy kikötésünk van, ne vegyük magunkat túl komolyan!

Ideje belátni, hogy a város sporton keresztül folytatott marketing-tevékenysége nem olyan hatékony, mint lehetne. Persze, sokan követik a kézicsapatunk nemzetközi szereplését, de egy Forma-1 futam nézettségével össze sem lehet mérni. A világ második legnézettebb sportágáról beszélünk, csak a foci tud több nézőt a televízió elé szögezni. Ha hatékonyan szeretnénk reklámozni magunkat a sportban, nincs más lehetőség, kell egy versenycsapat. (Egyébként megszerezni gyakran könnyebb is egy istállót, mint üzemeltetni, a Mercedes például egy euróért vette a mostani csapatát Ross Brawntól. Ezt a költséget szívesen állom.)

A logón sokat nem is kellene gondolkozni, a városlogó sakktábla-elrendezése szinte felkínálja a kockás zászló analógiát. Az autó festésében az állatkert, mint Veszprém fő turistamágnese kiemelten jelenne meg a városi F1-projekt turisztikai célkitűzéseit szem előtt tartva. A motorborításon minden futamra az éppen aktuális városi események promóját matricáznánk fel, hadd lássa a világ, milyen színes a veszprémi kulturális élet! Amikor pedig épp nem történik semmi említésre méltó (ilyen persze ebben a városban nem fordulhat elő), a felszabaduló felületet meg lehetne tölteni közérdekű közleményekkel, mondjuk a zajkibocsátási határérték hirdetményekkel.

De ne érjük be egy csapattal, rendezzünk futamot is!

Ha Monaco megcsinálta, nekünk is menni fog! A célegyenes a Mártírok utján lehetne, innen a Bajcsy-Zsilinszkyre fordító éles jobbos tenné izgalmassá a rajtot. A mezőny az Almádi út új körforgalmán körbeautózva fordulna rá az észak-déli összekötőre, majd onnan a Hotel elé. Innen legurulnának a Megyeháza térre, majd a József Attila utcán hajtanának fel egészen a Wartha Vince utcáig. A Stadionnál fordulnának a belső körgyűrűre, ahonnan már a célegynesbe térnének vissza.

A Veszprém Nagydíj jelentősen növelhetné például az Utcazene Fesztivál elfogadottságát is: egy belvárosi futam után többé senkinek fel se tűnne a zenei fesztivállal járó zajhatás. Ráadásul a Kossuth utcai sípálya miatt a húszemeletesben kialakított luxus sportszállóban így nyáron is jó áron lehetne vendégéjszakákat értékesíteni: odaföntről szinte az egész pályát be lehet látni.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.