Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
16°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
16°C

Áprilisban dönthetnek az uszoda helyszínéről

2015. április 8. 16:59
A tervezett sportuszodával kapcsolatos veszprémi konzultáció eredményeit ismertette Némedi Lajos alpolgármester sajtótájékoztató keretében szerdán délután a városházán.

A veszprémi önkormányzat számára kiemelt fontosságú az itt élők véleménye, ezért minden nagy volumenű fejlesztési elképzelésnél párbeszédre hívják a lakosságot. “A sportuszoda nem csak egy városrész, vagy a veszprémiek számára fontos, hanem a környéken élőknek is” – vélekedett Némedi Lajos.

Elhangzott, az öt kérdésből álló kérdőívet három hét alatt közel kétezren küldték vissza az önkormányzat számára. Az alpolgármester kiemelte, korábban többször felmerült, hogy uszoda helyett strandot kellene inkább építeni a megyeszékhelyen, a beérkezett vélemények közül azonban mindössze 14 jelezte, hogy ez fontos lenne számára.

Némedi LajosNémedi Lajos

“A legfontosabb észrevétel, hogy a visszajelzők 99 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, Épüljön-e új sportuszoda Veszprémben? kérdésre, vagyis nagy társadalmi támogatottságot élvez ez az elképzelés” – mutatott rá az alpolgármester.

A válaszadók 45 százaléka minden héten legalább egyszer látogatná az elkészült komplexumot, de közel 25 százalék hetente többször is, ami Némedi szerint azt jelenti, a működtetés finanszírozása ezzel nagy részt biztosított.

A konzultáció folyamán arra is fény derült, hogy a válaszadók közel egyhangúlag támogatják, hogy a veszprémi gyermekek 14 éves korukig tanuljanak meg úszni. A felmérés szerint a többség tömegközlekedéssel (43 százalék), illetve gyalogosan (32 százalék) közelítené meg a sportuszodát.

A helyszínnel kapcsolatban két ötlet kapott kiemelt figyelmet, “46 százalék a Veszprém Aréna közelében látná szívesen a sportuszodát, 44 százalék pedig annak örülne, ha a Jutasi úton lévő műfüves pálya mellett jönne létre” – ismertette az alpolgármester. Hozzátette: jelenleg az előbbi tűnik előnyösebbnek, hiszen az adottságok lehetővé teszik további komplexumok létesítését, amire egyébként már elképzelések is vannak, illetve a parkolás és a várható nagy forgalom is rugalmasabban kezelhető.

A következő hetekben mind a két helyszínnel kapcsolatban megvalósítási tanulmány készül, így április végére várhatóan döntés születik az uszoda helyszínével kapcsolatban. Ezt követi a tulajdonviszonyok tisztázása, 2016-ban a tervezés, a szükséges építési és szakhatósági engedélyek beszerzése, 2017-ben pedig a kivitelezés.

Cseh Zoltán
további cikkek
A család az első - Gyereket a magasba! közélet A család az első - Gyereket a magasba! Idén is megszervezték azt az eseményt, melynek ötlete Böjte Csabától, ferences rendi szerzetestől származik. A Gyereket a magasba! program nem jelent más, minthogy egyszerre, az ország több pontján emeljük magasra a gyermekeinket, ezzel megmutatva, hogy kiállunk a hagyományos családi értékek és a gyermekvállalás fontossága mellett.   tegnap 18:33 Porga Gyula: Osztom a Veszprém szurkolóinak aggodalmát! Telekom Veszprém Porga Gyula: Osztom a Veszprém szurkolóinak aggodalmát! Porga Gyula is megszólalt a Telekom Veszprém teljesítményével kapcsolatban. A polgármester a szombat este közölt posztjában úgy fogalmazott, hogy ez nem Veszprém, ez nem veszprémi tempó, mert itt következménye van a rossz teljesítményeknek. tegnap 18:07 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? tegnap 14:47 Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. 2024. május 3. 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.