Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Leblokkolták a Veszprémet! / MAFC-Mapei–Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (20, 15, 24)

2009. február 15. 21:22 // Forrás: Magyar Röplabda Szövetség
A MAFC-Mapei hatékony támadójátékának és remek blokkjainak köszönhetően 3:0-ra nyert hazai pályán a Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen a férfi NB I. Liga 5–9. helyért zajló középszakaszának negyedik fordulójában.

Jahn Péter pontjával kezdődött a találkozó, a bakonyiak részéről Németh Ervin azonnal válaszolt. Kezdetben ritkán alakult ki folyamatos játék, mert szinte minden ütés pontot ért. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első technikaihoz Takács Gergely centerpontjával 8:6-os MAFC-vezetéssel érkezett a két együttes. Szappanos Máté nevéhez fűződik az első mentett labda, Jahn rögtön pontra is váltotta. Rendkívül taktikus volt a játék, a veszprémiek 12:9-es hazai előny után Czintula Mihály révén egyenlítettek (12:12), Nagy Attila ászértékű szervájával pedig a vezetést is átvették! Jahn Péter két remek megmozdulása megint fővárosi előnyt eredményezett (14:13), a második technikainál újra kettővel jobban állt a MAFC.

A rövid szünet után Tamasi István látványos blokkjával folytatódott a játék, s nem sokkal később, Takács Gergely sánca után Szabó Gábor, a Veszprém játékos-edzője kért időt (19:15). Tóth Tibor ütésével megint feljött egy pontra a látogató (20:19), de a hajrában magabiztosabb volt a házigazda, 22:19-nél jött az újabb időkérés. A legvégén Jahn ütése kipattant a blokkról, majd Tóth Tibor elrontott egy ütést, így a MAFC nyerte az első szettet (25:20, 1:0).

Németh Ervin révén a Veszprém szerzett vezetést a második szettben, de jelentős előnyt ezúttal sem tudott kialakítani, mert megint szoros állás jellemezte a játékrész elejét. Egyre hatékonyabbak voltak a MAFC támadásai, de védekezésben akadtak hiányosságok (8:6). A technikai után Tóth Tibor rontása és Takács Gergely blokkja következett, s máris időt kért a Veszprém (10:6). Egy kommunikációs hiba újabb hazai pontot eredményezett, majd jött az első csere a vendégeknél, Németh Ervint Horváth Szabolcs váltotta. 14:7-ig folyamatosan növelték előnyüket a fővárosiak, a Veszprém nem tudta megtörni a MAFC lendületét. A kisvártatva bekövetkező törést a hazaiak saját maguknak okozták, háromszor hibáztak megszakítás nélkül, Vocskó Györgynek időt kellett kérnie (14:10). A második technikai előtt Tóth Tibor ütése megpattant a blokkon, Tamasi István azonban megmentette, a labda irányt változtatott a hálószegélyen, és lepottyant Horváth Szabolcs előtt (16:10).

Nem játszott hibátlanul, ezért nem tudta megközelíteni riválisát a Veszprém (19:13). Rontások mindkét oldalon előfordultak, de leginkább az erős ütések és a szép blokkok domináltak. Jelentős különbségnél pályára léptek a vendégcsapat cserejátékosai is, így a kezdők kaptak egy kis pihenőt. A MAFC ezúttal is higgadtan röplabdázott, és – legfőképpen Tamasi, Takács és Honti eredményességének köszönhetően – biztosan nyerte ezt a szettet is (25:15, 2:0).

Nagy Attila blokkpontjával Veszprém-vezetéssel kezdődött a harmadik periódus. Horváth Szabolcs ütése után teljesen lehetetlen helyzetből, a kosárlabdapalánk és a focikapu mögül mentett labdát a házigazda, de Jahn Péter hibája miatt az önfeláldozó vetődések után nem született MAFC-pont. Ismét lelkesen, lendületesen röplabdázott a bakonyi együttes, amely Tóth Tibor ejtésével három egységgel ellépett (3:6). Vocskó György a második szett utáni szünethez hasonlóan az időkérésnél is arra figyelmeztette játékosait, hogy a kétjátszmás vezetés még nem jelenti a meccs megnyerését! Szavai nem hullottak táptalajra, a fővárosiak összpontosítása ezúttal nem volt megfelelő (7:10). Tóth Tibor egyre ponterősebb volt, biztos alapjátékkal, kevés rontással menetelt a Veszprém. Időben ébredt a MAFC, amely néhány pontos támadásvezetéssel közelített riválisához, Szabó Gábor időt kért (11:13).

Takács Gergely blokkjával egyenlített a házigazda (15:15), amely hamarosan a vezetést is átvette (17:16). A Veszprém persze nem hagyta megát, Jahn hibája után fordított (17:18), de ezután megint három pontot szerzett megszakítás nélkül a MAFC, jött az újabb időkérés bakonyi részről. Fővárosi rontások segítették újra egyenlítéshez a látogatókat (20:20), de a házigazda a végig remekül játszó Takács újabb két pontjával megint meglépett (22:20). Rendkívül izgalmas volt a hajrá, Honti szerzett pontot, Németh Ervin támadást rontott, Jahn szervát hibázott, Szappanos a hálóba ütött, Vocskó György időt kért (24:23). A rövid szünet után Seck György blokkolta Honti Richárd ütését, a MAFC centere azonban a következő labdamenetben javított. A legvégén Tamasi István pöckölt vissza egy áthulló labdát, ez pedig azt jelentette, hogy 3:0-ra nyert a MAFC (26:24).

NB I. Liga, férfiak, középszakasz, az 5–9. helyért, 4. forduló
MAFC-Mapei–Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:0 (20, 15, 24)
Káposztásmegyer, 100 néző. Játékvezetők: Donkó, Vári
MAFC: Vocskó M., Honti 12, Jahn 12, Szappanos M. 8, Tamasi 10, Takács G. 14. Csere: Németh G. (liberó), Tari. Edző: Vocskó György
Veszprém: Kecskeméti 1, Czintula 11, Tóth T. 10, Németh E. 5, Nagy A. 2, Seck 5. Csere: Szabó G. (liberó), Horváth Sz. 1, Tölli, Horváth Á. Játékos-edző: Szabó Gábor
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 15:14, 19:15, 23:19. 2. játszma: 8:6, 15:10, 19:13, 23:15. 3. játszma: 4:8, 15:15, 19:18, 23:21

Edzői értékelés:

Vocskó György: – Lassacskán megint összeáll a csapatszerkezet. Összességében magas színvonalú játékkal, biztosan győztünk a rangadón!

Szabó Gábor: – A Szolnok elleni meccs után csapatként szétestünk. Ezt sürgősen ki kell javítani! Annak örülök, hogy végre jó meccseket játszunk, sajnos ezúttal nem játszottak jól azok, akiknek húzniuk kellett volna az együttest. Ennek lelki okai vannak.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.