Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Élhető Magyarország kell a fiataloknak / – a Fidelitas alelnöke a Fiatal Baloldalról –

2008. április 24. 18:03
Élhető Magyarország kell a fiataloknak – mondta ma délutáni veszprémi sajtótájékoztatóján a Fidelitas országos alelnöke. Mihalovics Péter a fórumon arra az április 22-i sajtótájékoztatóra reagált, melyen Pál Béla, Mesterházi Attila országgyűlési képviselők, Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke tartottak a megyeszékhelyen. Ennek témája az MSZP által meghirdetett országos konzultáció volt, amely szerint a két szervezet különös hangsúlyt fektet a fiatalokkal való kapcsolattartásra. Ezen Varga László hangsúlyozta, hogy a Fiatal Baloldal Magyarország leghatékonyabb érdekérvényesítő erejével rendelkező ifjúsági-politikai szervezete, s mint ilyen, az elmúlt években maximálisan képviselte a korosztály érdekeit a Parlamentben és a Parlamenten kívül.
 

Hol volt ez az ifjúsági szervezet akkor – kérdezte Mihalovics Péter –, amikor tavaly májusban a kormány elfogadtatta a diákok utazási kedvezményét megnyirbáló törvényjavaslatot, ami által a fiatalok lakhelyük és iskolájuk közötti utazásának a költsége duplájára emelkedett. Hol volt ez az igen hatékony ifjúsági szervezet, amikor Gyurcsány Ferenc és Hiller István megszavaztatta parlamenti többségével a tandíjat, hol volt ez az igen hatékony ifjúsági szervezet, amikor a szocialista-liberális többség elfogadta a fiatalokat leginkább sújtó Gyurcsány-csomagot? Ugyanezeket a kérdéseket nemcsak a múltban, de a jelenben is feltehetjük – tette hozzá –: hol van ez az igen hatékony ifjúsági szervezet, amikor a szocialisták fiataloknak tett ígéreteit kellene számon kérni, hiszen ingyenes jogosítványt, kollégiumi férőhelyet és más, fiatalokat érintő ígérettel bombáztak minket 2002-2006 között?

Az MSZP 3 kormányprogrami ígéretével jöttem ide – folytatta az alelnök –: az alapfokú oktatás első 8 évében ingyenes lesz a tankönyv (a Jóléti rendszerváltás program szavai), folytatják a Sulinet expressz programot (Lendületben az ország 2006), a fiatal szakemberektől átvállalják a diákhitel törlesztését (Egyetértésben a nemzettel 2002). Mivé lettek ezek az ígéretek, mik valósultak meg szocialista politikusaink jövőképéből? Van olyan – mutatott rá Mihalovics –, amiben a Fiatal Baloldal élen jár: egy éve Zuschlag János megmutatta, hogyan kell az uniós pénzeket igen magas hatékonysággal eltüntetni, és azt saját célra fordítani. Úgy gondolom, nem ez a szegmense az életnek, amikor egy ifjúsági szervezetnek az első helyen kell szerepelnie – folytatta az alelnök.

Összegzésként így fogalmazott a Fidelitas alelnöke: Azt gondolom, nincs szüksége a társadalomnak a szocialistákkal való konzultációra, hiszen a népszavazás alkalmával nemcsak az ország, hanem a fiatalok is kinyilvánították véleményüket, s nemcsak az ifjúságpolitikáról, hanem az ország ügyeiről is. Szerintem ez elég egyértelmű vélemény volt a népszavazás eredményeinek ismeretében. Azt tanácsolom, hogy a jól hangzó sajtótájékoztatók helyett sokkal inkább kezdjen el dolgozni a Fiatal Baloldal, kezdjen el kidolgozni egy olyan koncepciót, ami a magyar fiatalokat nem arra ösztönzi, hogy a határainkon túl találjanak munkát, hanem teremtsenek egy olyan életteret Magyarországon, amely biztosítja számukra a megélhetést a jövőben. Nem kell megfogadni Gyurcsány Ferenc szavait, s nem kell elhagyni Magyarországot, hanem itthon kell élhető Magyarországot teremteni, ami élhető, és a fiatalok számára is jövőképet nyújt.

Befejezésül Mihalovics Péter kiemelte: a Fidelitas szervezete minden olyan kezdeményezésben partner tud lenni, ami az ifjúság életminőségének javítását célozza meg.

Zatkalik András
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.