Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2015. június 3. 11:14
Tizenkettedszer rendezik meg az Országos Patikanapot szerdán.

Veszprémben az Arany Oroszlán Patikában tájékoztatták a sajtót a program hátteréről.

A kezdeményezés egyik célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyógyszerész hivatásra, bemutassuk a munkánkat, láthatóvá tegyük a kulisszák mögött zajló folyamatot – mondta dr. Czaun Péter, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke. Ezzel a lehetőséggel egyébként leginkább az iskolák élnek, a diákok testközelből figyelhetik a patikusok munkáját. A patikanapon nemcsak a gyógyszertárakról tudhatunk meg többet, hanem saját egészségünkről is: a csatlakozó üzletekben vércukor- és vérnyomásmérés várja a betérőket. Egyre több patika nyitja meg kapuit ezen a napon.

Czaun elmondta azt is, hogy a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetői április 15-én együttműködési megállapodást írtak alá a két szervezet együttműködéséről és a gyógyszertárak népegészségügyi programban való részvételéről. Jelenleg a közös munka két fő területen jelenik meg: az allergiások segítésében, valamint a nyomelemek és vitaminok helyes használatának elősegítésében.

Dr. Bán Magdolna gyógyszertárvezető kijelentette: a gyógyszertár fontos találkozási pont nemcsak a betegeknek, de azoknak is, akik meg akarják őrizni az egészségüket. Az internet világában olyan információdömping van, amiben a gyógyszerészeknek utat kell mutatniuk, mert a felelőtlen öngyógyítás veszélyes is lehet.

Szerencsések vagyunk, hogy a városban jól szervezett hálózatként jelenik meg a gyógyszertári ellátás – hívta fel a figyelmet Brányi Mária alpolgármester. – Minden városrészben szakértői gárdával és megfelelő felszereltséggel működnek a patikák, bizalommal fordulhatunk a gyógyszerészekhez. Becsüljük meg azoknak a szakembereknek a munkáját, akik nap mint nap értünk dolgoznak, rendelkezésünkre állnak!

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Magyarország nagyhatalmának kulcsa ott van a mezőkön méz Magyarország nagyhatalmának kulcsa ott van a mezőkön Magyarország nagyhatalom. Persze nem a szó politikai, vagy katonai vonatkozásában. Ellenben van egy olyan értéke az országnak, ami Európa élvonalába repíti a magyarokat. Az viszont már más lapra tartozik, hogy mennyire használjuk ki ezt az adottságunkat, vagy, hogy ki tudjuk-e egyáltalán. 2023. november 22. 14:58 Egészségesen cukorbetegként is diabétesz Egészségesen cukorbetegként is Ha a cukorbetegséggel élők közössége egy országot alkotna, akkor a harmadik legnépesebb állam lenne a világon India és Kína után. Ennek a népes a közösségnek pedig a veszprémi diabéteszesek is a tagjai, akik szombaton a világnap alkalmából találkoztak egy színes szakmai nap keretében. 2023. november 18. 14:32 Rég készült ennyire hasznos eszköz az időseknek Rég készült ennyire hasznos eszköz az időseknek Kisebb kényelmetlenségek megoldásában és életveszélyes helyzetekben is segített már az a kormányzat által elindított szolgáltatás, amely a 65 éven felüliek ingyenesen juthatnak hozzá: a Gondosórának mára már közel 250 ezer felhasználója van, kedden pedig a veszprémi nyugdíjasok is megismerkedhettek a programmal. 2023. október 24. 21:28 Sétával hirdették a gyógyulás ünnepét Sétával hirdették a gyógyulás ünnepét Tizenkettedik alkalommal szervezték meg Veszprémben a mellrák elleni sétát, amelyen egyre többen vesznek részt a fiatalabb generáció tagjai közül is és nők mellett férfiak is csatlakoznak a megmozduláshoz. 2023. október 21. 14:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.