Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2015. június 3. 11:14
Tizenkettedszer rendezik meg az Országos Patikanapot szerdán.

Veszprémben az Arany Oroszlán Patikában tájékoztatták a sajtót a program hátteréről.

A kezdeményezés egyik célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyógyszerész hivatásra, bemutassuk a munkánkat, láthatóvá tegyük a kulisszák mögött zajló folyamatot – mondta dr. Czaun Péter, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke. Ezzel a lehetőséggel egyébként leginkább az iskolák élnek, a diákok testközelből figyelhetik a patikusok munkáját. A patikanapon nemcsak a gyógyszertárakról tudhatunk meg többet, hanem saját egészségünkről is: a csatlakozó üzletekben vércukor- és vérnyomásmérés várja a betérőket. Egyre több patika nyitja meg kapuit ezen a napon.

Czaun elmondta azt is, hogy a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetői április 15-én együttműködési megállapodást írtak alá a két szervezet együttműködéséről és a gyógyszertárak népegészségügyi programban való részvételéről. Jelenleg a közös munka két fő területen jelenik meg: az allergiások segítésében, valamint a nyomelemek és vitaminok helyes használatának elősegítésében.

Dr. Bán Magdolna gyógyszertárvezető kijelentette: a gyógyszertár fontos találkozási pont nemcsak a betegeknek, de azoknak is, akik meg akarják őrizni az egészségüket. Az internet világában olyan információdömping van, amiben a gyógyszerészeknek utat kell mutatniuk, mert a felelőtlen öngyógyítás veszélyes is lehet.

Szerencsések vagyunk, hogy a városban jól szervezett hálózatként jelenik meg a gyógyszertári ellátás – hívta fel a figyelmet Brányi Mária alpolgármester. – Minden városrészben szakértői gárdával és megfelelő felszereltséggel működnek a patikák, bizalommal fordulhatunk a gyógyszerészekhez. Becsüljük meg azoknak a szakembereknek a munkáját, akik nap mint nap értünk dolgoznak, rendelkezésünkre állnak!

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20 Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Minden fejben dől el, avagy a hétfő az új szombat Nem csak a fejünk, de a közösségi média is tele van olyan mémekkel, amelyek a hétfőhöz kapcsolódó ösztönös undorunkat, szebb szóval szorongásunkat fejezik ki. Nem véletlen. Kezdődik a munka, korán kell kelni, és már reggel nyolctól csak azt várjuk, mikor lesz már újra hétvége. Biztos, hogy jó így élni? 2024. július 15. 11:30 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44 Magyar fiatalok: egyre elhízottabb és betegebb társadalom Magyar fiatalok: egyre elhízottabb és betegebb társadalom Az ételintolerancia, különösen a tej- és gluténérzékenység, egyre nagyobb arányban érinti a mai fiatalokat, ami számos egészségügyi és életmódbeli kihívást eredményez. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint az ételallergiák és -intoleranciák incidenciája világszerte növekszik, különösen a fejlett országokban. A jelenség mögött több tényező is meghúzódik, amelyek komplex kölcsönhatásban állnak egymással. 2024. július 5. 15:03

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.