Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2015. június 3. 11:14
Tizenkettedszer rendezik meg az Országos Patikanapot szerdán.

Veszprémben az Arany Oroszlán Patikában tájékoztatták a sajtót a program hátteréről.

A kezdeményezés egyik célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyógyszerész hivatásra, bemutassuk a munkánkat, láthatóvá tegyük a kulisszák mögött zajló folyamatot – mondta dr. Czaun Péter, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke. Ezzel a lehetőséggel egyébként leginkább az iskolák élnek, a diákok testközelből figyelhetik a patikusok munkáját. A patikanapon nemcsak a gyógyszertárakról tudhatunk meg többet, hanem saját egészségünkről is: a csatlakozó üzletekben vércukor- és vérnyomásmérés várja a betérőket. Egyre több patika nyitja meg kapuit ezen a napon.

Czaun elmondta azt is, hogy a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetői április 15-én együttműködési megállapodást írtak alá a két szervezet együttműködéséről és a gyógyszertárak népegészségügyi programban való részvételéről. Jelenleg a közös munka két fő területen jelenik meg: az allergiások segítésében, valamint a nyomelemek és vitaminok helyes használatának elősegítésében.

Dr. Bán Magdolna gyógyszertárvezető kijelentette: a gyógyszertár fontos találkozási pont nemcsak a betegeknek, de azoknak is, akik meg akarják őrizni az egészségüket. Az internet világában olyan információdömping van, amiben a gyógyszerészeknek utat kell mutatniuk, mert a felelőtlen öngyógyítás veszélyes is lehet.

Szerencsések vagyunk, hogy a városban jól szervezett hálózatként jelenik meg a gyógyszertári ellátás – hívta fel a figyelmet Brányi Mária alpolgármester. – Minden városrészben szakértői gárdával és megfelelő felszereltséggel működnek a patikák, bizalommal fordulhatunk a gyógyszerészekhez. Becsüljük meg azoknak a szakembereknek a munkáját, akik nap mint nap értünk dolgoznak, rendelkezésünkre állnak!

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. ma 15:14 Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától Harmadfokú hőségriasztás lép életbe szerdától Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján - tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közös közleményében kedden tegnap 14:08 Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. 2024. május 9. 12:07 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.