Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bujtor és Eperjes újra egy színpadon / Nem könnyű a közös munka, de gyümölcsöző

2009. február 20. 12:19 // Forrás: petofiszinhaz.hu / vehir
Bujtor István rendezőként és szereplőként többször találkozott már a Száll a kakukk fészkére című regényből készült színpadi művel. A hetvenes években a Vígszínházban játszotta először Bromdent, az indiánt, majd rendezőként Győrben, Székesfehérváron és Sopronban állította színpadra. Eperjes Károllyal a fehérvári Kakukkfészekben már játszottak együtt, most Veszprémben újra egy színpadon láthatja őket a közönség.
- Abszolút jól működött a közös munka - szögezi le Bujtor István. - Szami (Eperjes Károly) olyan alkat, hogy szeret beleszólni a rendezésbe, de általában - néha ugyan csaták árán - elfogadta, amit én mondtam. Csak meg kellett őt győzni. Kicsit lassabban próbáltunk, de azt hiszem, jól működött. Egyébként ragyogó ötletei vannak, és amikor úgy éreztem, hogy odavaló, bele is tettük. Alapvetően a dolgot nagyon szépen vitte végig, és éppen arra kell most már vigyáznom, hogy egy kicsit visszafogjam ezt az állandó pörgését, égését és tempóját. Néha a kevesebb több lenne, de úgy gondolom, hogy ez a közönség jelenlétével majd helyrekerül.


- Akivel könnyű dolgozni, annak könnyű lesz a végeredménye - vallja Eperjes Károly. - Biztos sokan nehéznek érzik azt a munkamódszert, ahogy dolgozom. Maximalista vagyok, és ez sokaknak fájdalom lehet. De úgy tapasztalom, hogy működik. Nem szeretem a minimalizmust a színpadon. Nagyon ritkán van itt-ott helye. Többnyire a maximalizmus az, ami továbblendíti és helyreteszi a munkát. Velem mindig jó dolgozni akkor, ha valaki jó végterméket szeretne. És mindig  nehéz velem dolgozni, ha lazulást, vagy valami furcsa értékrendet látok. Bereményi Géza mondta egyszer, hogy nem mindig könnyű a Szamival dolgozni, de nagyon megéri. Ezek után el lehet dönteni, hogy az a focista jó-e, aki lazsál és baromi jó a büfében, vagy az, aki az edzésen kiköpi a tüdejét és rúgja a gólokat. Normális ember vagyok én a magam módján, remélem -  teszi hozzá mosolyogva Eperjes.


A szerep kedvéért a színész 12 kilót fogyott egyéni módszerével. - Egy hónap alatt adtam le ezt a súlyt. Van egy módszerem, amivel az ember az első két hétben mindjárt nagyon sokat, hét-nyolc kilót lead az ember. Odafigyeltem az étkezésemre, este többnyire joghurtot ettem, napközben sok zöldséget és halat. Húsból keveset, azt is köret nélkül. És természetesen sportoltam.
A színész eredetileg nem szerette volna már elvállalni a szerepet, idősnek találta magát hozzá. - De aztán a Pistának volt egy olyan mondata, ami miatt vettem egy nagy levelegőt és azt mondtam: még egyszer összeszedem magam és megpróbálom ezt megcsinálni.
Bujtor István ugyanakkor már nem emlékszik pontosan, mivel érte ezt el: - Nem tudom, mivel tudtam őt rávenni, szégyenlem, de örülök, hogy elvállalta a főszerepet.

vehir.hu
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.