Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Segítséget kérnek a veszprémi bokszolók / Szabó Lóránt: Nincs hova mennünk

2009. február 20. 16:14
Február eleje óta nincs hol edzeniük a veszprémi K.O. SE bokszolóinak. Két évig a Pápai úton, egy régi raktárhelységben működött az egyesület, ahol a rossz nyílászárók és az elavult fűtési rendszer ellenére a sportolók örömmel edzettek.

Sokaknak közel egy órás buszozásába került, hogy eljussanak az edzőterembe. A magas bérleti díjat azonban nem tudták fizetni., ezért kénytelenek voltak elköltözni. Alig találtak új otthonra az egyik helyi kondicionáló terem egyik helyiségében, néhány után újra az utcára kerültek, mivel a főbérlő sem tudta gazdaságosan üzemeltetni az épületet.

- Naponta többször is csörög a telefonom, kérdezik a sportolóim, hogy mikor jöhetnek újra edzésre? Hogyan magyarázzam meg egy tíz  éves gyereknek, hogy nem jöhet, mert nincs hova? – kérdezi szomorúan a hatszoros magyar bajnok, olimpikon, és nagyváltósúlyban kisvilágbajnok edző, Szabó Lóránt.
A bajba jutott sportolók a városi önkormányzat sportvezetőihez fordultak, és ígéretet kaptak arra, hogy ideiglenesen használhatják a Közgazdasági Szakközépiskola régi épületének tornatermét. Azért csak ideiglenesen, mert az épületcsoport eladás előtt áll, így ha hamarosan be is költözhetnek a bokszolók, könnyen előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra megszűnik újra a fedél a fejük fölött.

Ez a tornaterem több küzdősportos szakosztály számára jelentene megoldást, hiszen nemcsak a bokszolók küzdenek teremproblémával, a veszprémi thai-box, a karate, a taekwon-do, a birkózás és a judo is nehéz helyzetben van.
A sportoló lapunknak elmondta, hogy akinek módjában áll hosszú távon egy edzőteremmé alakítható épületet biztosítani a veszprémi küzdősportosok számára, ahol a bérleti díj tekintetében nem elsősorban a haszonszerzés az elsődleges cél, hanem az, hogy több száz ember rendszeresen sportolhasson, annak segítségét örömmel veszik.

Németh Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.