Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Sziporkázó játékkal győzött, s a továbbjutás kapujában a Veszprém / Montpellier HB - MKB Veszprém KC 24:30 (11:14)

2009. február 22. 19:52
A bakonyi gárda már az első félidőben háromgólos előnyt harcolt ki.

 

Parádés teljesítménnyel rukkolt elő az MKB Veszprém KC a francia bajnok Montpellier otthonában a Bajnokok Ligája középdöntőjének második meccsén. A bakonyi gárda már az első félidőben háromgólos előnyt harcolt ki a hazai pálya minden előnyét élvező ellenfél ellen, majd a folytatásban is remekelt. A hatvan percen keresztül fantasztikus formában védő Peric támogatásával világklasszis játékot nyújtott Mocsai Lajos együttese. A rendkívül taktikusan, s fegyelmezetten játszó gárda a második játékrészben már kilenc góllal is vezetett, s esélyt sem adott riválisának. A Veszprém hat ponttal rendelkezik, s a továbbjutáshoz már az is elegendő, ha hazai környezetben is két vállra fekteti a Montpellier-t.

Nem éppen bíztató előjelekkel vágott neki a találkozónak a Veszprém, ugyanis kiderült, hogy a védekezésben és támadásban egyaránt alapembernek számító Ilyés belázasodott, s nem tudja vállalni az összecsapást. A székelyudvarhelyi születésű klasszis mellett David Korazija is kimaradt a csapatból.

A franciák a várakozásoknak megfelelően nyitott védekezéssel kezdtek, s négy perc elteltével 3:1-re el is léptek. A magyar bajnok azonban hamar rátalált az eredményesség kulcsára, s egyenlíteni tudott. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a mérkőző felek, a 17. percben Lushnikov és Lapcevic kiállítását követően négy mezőnyjátékossal is egyenlíteni tudtunk (7:7). Kisvártatva Perez iszonyatos erejű lövésével a vezetést is sikerült átvennie a Veszprémnek. A 20. percben Peric hatalmas bravúrral hárított, majd Vujin hétméteresből növelte a magyar fórt (9:7). Perez jól sikerült lövése után időt kért a francia mester, melynek eredményeként egy gólra felzárkózott együttese (10:9), a játékrész utolsó szakaszában azonban ismét az MKB akarata érvényesült. Előbb Eklemovics talált be beállóból, majd egy szemet gyönyörködtető lerohanás végén Gál volt eredményes Iváncsik Gergő tökéletes passzából (12:9). A hajrában Carlos Perezt „faragták” a francia védők, aki dühében óriási gólt ragasztott a Montpellier kapujába (14:10). A csarnokban zúgott az „Építők, építők!” rigmus. Az utolsó pillanatokban Peric hetest fogott, Burdet pedig már a dudaszó pillanatában talált be. Jellemző volt a játékvezetésre, hogy a dán bírók 12 (!) perc kiállítást ítéltek a mieinknek, Peric vezetésével azonban ezt is elbírta a Mocsai-csapat.

Kapusbravúrokkal indult a második félidő, előbb Karaboue, majd Peric keresztezte a labda útját. A negyedik percen esett az első gól, miután a jó védekezésnek köszönhetően Eklemovics vezethetett lerohanást. Peric védett egymásután kétszer, majd Vujin és Iváncsik Gergő beköszönt. Hat perc elteltével már hat gól volt a veszprémiek előnye (17:11). Fantasztikusan működött a mieink védekezése, mindezt jól példázta, hogy az ellenfél a második félidő hetedik percében tudott először túljárni Peric eszén. Mocsai Lajos csapata ekkor tovább fokozta a tempót, s negyven perc elteltével a duplázó Pereznek köszönhetően 21:14-re leszakította ellenfelét. Peric szinte megbabonázta a hazaiakat, majd védéseit követően gyors lerohanásokból jutattuk a gólvonal mögé a játékszert. A 48. percben Eklemovics brillírozott (24:16), majd időt kért Patrice Canayer. Hiába, Vujin hálószaggató löketét követően már kilenc gól volt a magyar csapat előnye. Hat minutummal a vége előtt 27:21-re zárkózott a házigazda, ekkor azonban már nem forgott veszélyben a vendég diadal. A kérdés már csak az volt, hány a Veszprém hány góllal múlja felül a házigazdát. Az utolsó találatunkat Uros Vilovski jegyezte, aki Ilyés távollétében fontos pillére volt a hátsó alakzatnak is. A végeredmény 30:24 lett. Az MKB VKC taktikus játékkal gyűjtötte be az újabb rendkívül fontos két pontot, s fantasztikus sportélménnyel adózott Marian Cozma emlékének.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Középdöntő III. csoport (2. forduló):

Montpellier HB - MKB Veszprém KC 24:30 (11:14)
Montpelier
, 3000 néző, Vezette: Olesen, Petersen (dánok)
Montpellier: Karaboue–Sobol 5, Burdet 3, Bojinovic 1, Juricek 5, Tej 5, Megannem 5. Csere: Stojanovics (kapus), Accambray, Wissen, Guigou, Abati.
Vezetőedző: Patrice Canayer 
Veszprém
: Peric–Gulyás 1,Vujin 7 (3), Eklemovic 5, Gál 2, Perez 6, Iváncsik G. 5. Csere: Lapcevic, Lushnikov, Putics, Vilovski 1, Iváncsik T. 3.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása: 4. p.: 3:1. 14. p.: 7:7. 27. p.: 9:13. 37. p.: 12:17. 49. p.: 16:25. 53. p.: 20:27.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/0, ill. 3/3

A csoport másik mérkőzésén:

SG Flensburg-Handewitt–Reale Ademar 31:26 (13:13)

A további program:

02. 28. Reale Ademar–MKB Veszprém KC
03. 01. Flensburg–Montpellier
03. 07. MKB Veszprém KC–Montpellier
03. 08. Reale Ademar–Flensburg

Zatkalik Dávid
további cikkek
Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03 Csak a különbség volt kérdéses Erről jut eszembe… Csak a különbség volt kérdéses A mondás szerint kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba. A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Szeged-Veszprém magyar derbin bebizonyosodott, hogy bizony lehet. ma 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.