Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Az MTV bojkottálja a kézilabda döntőt

2008. április 25. 12:31 // Forrás: MTV
A durvaság, a brutalitás térnyerése miatt a Magyar Televízióban nem lesz látható az idei férfi kézilabda-bajnokság egyik döntője sem - jelentette be Schulek Csaba sportfőszerkesztő.
Bár szó volt róla, a 2008-as férfi kézilabda-bajnokság öt döntőjéből egyik meccset sem közvetíti a Magyar Televízió. A közmédium Sport Főszerkesztőségét vezető Schulek Csaba a döntést indokolva elmondta, hogy "elfogadhatatlanok a kézilabdában elharapódzott sportszerűtlen megnyilvánulások, és annak is véget kell vetni, hogy az erőszakos játéknak nincs következménye. A közszolgálati Magyar Televízió a maga részéről levonta a konzekvenciát: nem ad teret sport helyett brutalitásnak a képernyőn".

A sportfőszerkesztő emlékezetett rá, hogy "nem volt méltó sem a kézilabda, sem a magyar sport, sem a Magyar Televízió értékrendjéhez" a Magyar Kupadöntő m1 csatornán közvetített múlt hétvégi meccse, a Szeged és a Veszprém döntően külföldi játékosokból álló csapatának összecsapása. Az akkor látott erőszakos jelentek miatt telt be a pohár a köztévében.

"A Magyar Televízió és a TeleSport elkötelezett híve a magyar sportnak és a sportszerűségnek" - hangozatta Schulek Csaba. Hozzátette: egyes labdajátékok magyar bajnokságain olyan küzdelmek is előfordulnak, amelyek már kevéssé a sportról, sokkal inkább az üzletről szólnak, ráadásul szembeállítanak szurkolótáborokat és városokat. Mindez pedig méltatlan a Coubertin-i eszméhez. "A vezető nemzeti közszolgálati tévé nem asszisztálhat a sport megbecstelenítéséhez" - fogalmazott a Magyar Televízió sportfőszerkesztője.
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.