Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Európa legjobb nyolc csapata között!

2009. március 2. 11:04
Továbbra is legyőzhetetlen a veszprémi kézilabda csapat, amely ezúttal a León otthonából hozta el a két pontot a Bajnokok Ligájában.

A magyar bajnok Peric és Vujin vezetésével már hét góllal is vezetett az otthonában félelmetes mérleggel rendelkező spanyol gárda ellen. A hajrában azonban számolatlanul szórták a kétperces kiállításokat a szlovén játékvezetők, így három perccel a lefújás előtt egyenlítettek a hazaiak. A győzelmet viszont nem engedte ki kezei közül a Veszprém. Drámai végjátékban 32:30-ra diadalmaskodtak fiaink.

Iváncsik Tamás és Zarko Markovic kimaradt az MKB-ból. A Montpellier elleni diadalt betegség miatt kihagyó Ilyés azonban ott lehetett a társakkal.

Vujin szerezte az első három magyar találatot a mérkőzés elején, s tartotta a lépést a hazaiakkal (3:3). A tizedik percben pedig a vezetést is átvette a KEK-győztes, miután Gulyás juttatta a kapuba a játékszert (5:4). Úgy tűnt, hogy Peric átmentette a múlt heti formáját a mai találkozóra is, s már a találkozó elején megbabonázta védéseivel az ellenfél támadóit. Szintúgy Eklemovics, aki egymás után kétszer is beköszönt, a Veszprém pedig elhúzott két góllal (7:5). Peric ismét hárított, majd a játékrész derekánál Vujin csapta be egymás után kétszer a komplett spanyol falat, alulról megeresztett, védhetetlen bombájával (9:6). Peric kapuját hetesből sem tudta bevenni az Ademar, Lapcevic kiállítása után azonban így is egyenlíteni tudtak(10:10). Eklemovicsot mit sem zavarta az emberhátrány, Iváncsik Gergő labdáját gyönyörűen váltotta gólra. A 24. percben ismét kettőre nőtt a magyar fór. Perez egy remek testcsellel két védőt is elküldött, majd káprázatosan lőtte át a falat. Zúgott is az „Építők, építők” rigmus. A játékrész hajrájában Uros Vilovski igazolta ismét klasszisát, az utolsó előtti minutumban lőtt góljával már négy volt a mieink előnye (16:12). A szünet előtt az MKB két legjobbja koronázta meg félidei teljesítményét. Előbb Peric védett egymás után két hatalmas ziccert, majd Vujin pókhálózta ki a spanyol kaput.

A második rész ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért. Dejan Peric már-már természetszerűleg keresztezte a labda útját, a túloldalon pedig Vujin lőtte a 18. magyar gólt. Peric továbbra is emberfelettit nyújtott a Veszprém kapujában, a magyar védelem azonban némileg fellazult. A 37. percben Stranovsky csökkentette ötre a különbséget. Vujin azonban továbbra is tarthatatlan volt, szépségdíjas találatokkal alakította 23:17-re az állást. A 44. percben elkezdte „áldásos” tevékenységét a szlovén játékvezető páros: előbb Ilyést küldték ki kettő percre, majd a találkozó háromnegyedénél Korazija kapott kisbüntetést. Peric azonban kettős emberhátrányba is meg tudta akadályozni a Reala Ademar próbálkozását, miután fejjel (!) védett.Majd Ilyés után Vujin bombázott jó helyre (26:19). Alig, hogy kiegészült a bakonyi együttes, Lushnikovot máris is kiküldték a bírók. Krivoslikov pedig köszönte, s élt is az emberelőnnyel. Két gyors gólja után Stranovsky is betalált. A 49. percben négy gólra feljött a León. Két minutummal később Ilyés lövése tíz méterről talált utat a hazai hálóba, majd Lapcevic foglalhatta el két percig a kispadot. Komoly hajrába kezdett az ellenfél, s a közönség is úgy vélte, hogy lehet még keresnivalója kedvenceiknek. Krivoslikov bombája után (29:27) Peric ziccert fogott, Sarmiento azonban nem kegyelmezett. Öt perccel a lefújás előtt egyetlen gól volt már csak az előny. Gulyás Pétert is a kiállítás sorsára jutott, Peric viszont megfogta Stranovsky hétméteresét. Drámai izgalmakat tartogatott az utolsó három perc. A legeredményesebb hazai játékos, Krivoslikov egyenlített (29:29). Válaszként Perez villant ismét, majd Chernov és Gulyás kettős kiállítását követően Iváncsik Gergő döntötte el a találkozó sorsát (32:30).

Az újabb idegenbeli sikernek köszönhetően már biztos továbbjutók a mieink, függetlenül a jövő heti - Montpellier elleni - hazai találkozótól. Marian Cozma tragédiáját követően három mérkőzést nyert zsinórban Mocsai Lajos együttese, amely ha így folytatja, a legszebb álmokat is valóra válthatja az elsőszámú európai kupában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 3. forduló:

Reale Ademar–MKB Veszprém KC 30:32 (12:17)
León, 4000 néző. Vezette: Pozeznik, Repensek (szlovénok)
León: Alilovic – Krivoslikov 10 (3), Buntic 8, Sarmiento 3, Aguinagalde 1, Bicanic, Stranovsky 6(1), Csere: Alamo (kapus), Chernov, Castresana, Ortigosa 1, Aguirrezabalaga 1.
Vezetőedző: Jordi Ribera
Veszprém: Peric – Gulyás 4, Vujin 12 (2), Gál 1, Eklemovics 5, Ilyés 2, Iváncsik G. 2. Csere: Lapcevic, Lushnikov, Perez 3, Vilovski 2, Korazija 1.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Hétméteresek: 4/6, ill. 2/2
Kiállítások: 8 ill. 18 perc

Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.