Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
15°C

Ezek a város legsikeresebb cégei

2015. október 15. 18:00 // Forrás: címlapfotó: infovilag.hu
Összeállításunkban megkerestük a város öt legsikeresebb cégét.

Kíváncsiak voltunk, hogy melyik vállalatok a legsikeresebbek Veszprémben. Cikkünkhöz a legutóbb kiadott megyei top 100 listát használtuk.

1. Continental Automtoive Hungary Kft.

A Continental veszprémi gyára 1993-ban kezdte meg termelőtevékenységét. Elektronikus fékrendszerek komponenseinek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A tavaly átadott szoftver- és szenzorfejlesztő központjukban több mint 400 mérnök dolgozik az elektronikus vezérlésű fékrendszerek - ABS, ESC – és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén. Ugyanebben az évben a Vehicle Dynamic üzletág teljes körű projektirányítási felelősséggel ruházta fel a veszprémi fejlesztési központot, melynek köszönhetően a Continental teljes mértékben innen szolgálja a világ minden részéről érkező megrendeléseket. A Continental veszprémi telephelyén 2878 embernek ad munkát.

fotó: gyartastrend.hufotó: gyartastrend.hu

A Continental Automotive Kft. 2013-ban közel 210 milliárd forint netto árbevétellel számolhatott, ezzel a megye és egyben Veszprém legsikeresebb vállalata lett.

2. Valeo Auto-Electric Magyarország Gépjárműalkatrész-gyártó Kft.

A Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 1998 óta gyártja Veszprémben számos vezető gépjárműgyártó partnere számára a személy-, haszon-, illetve különleges járművekhez a csúcsminőségű kapcsolók széles skáláját. Ezen túlmenően elektronikai vezérlő- és kameravezérlő egységek gyártásával is foglalkozik. A vállalat 887 embernek ad munkát.

fotó: glassdoor.comfotó: glassdoor.com

A megyei lista harmadik és a város lista második helyén álló Valeo 2013-ban több, mint 70 milliárd netto árbevételt ért el.

3. Balluff Elektronika Villamossági és Elektronikai Termelő-Gyártó és Forgalmazó Kft.

A Balluff veszprémi leányvállalata mára a cégcsoport legfontosabb termelőhelyévé vált, ugyanakkor gyártás mellett a mérnöki és a vállalatcsoport munkáját támogató tevékenységeik szintén bővültek. Különböző feladatok, projektmunkák keretében szakembereik jelentős része kapcsolódik a Balluff nemzetközi vérkeringéséhez. Az elmúlt években a kezdeti alkatrészgyártó üzemből mára a Balluff legjelentősebb termelő gyárává váltak. Egyre több olyan termékkel rendelkeznek, melyek kizárólag Veszprémből kerülnek a Balluff raktáraiba, majd onnan az öt kontinenst átölelő értékesítési hálózaton keresztül a vevőikhez.

A Balluf 2013-ban közel 17 milliárd forintos netto árbevételt termelt. Ezzel a számmal a megyei lista tizenegyedik és a városi lista harmadik helyén végzett.

4. Yara Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft.

A Yara Hungária Kft. 2008 márciusában született, miután anyacége, a Yara International ASA megvásárolta a Kemira GrowHow Oy-t, Európa egyik legnagyobb műtrágyagyártóját. A Kemira GrowHow Kft. neve Yara Hungária Kft-re változott, megőrizve az erős piaci jelenlétet. A cég Magyarországon 1992 óta áll a gazdálkodók rendelkezésére olyan egyedi megoldásokkal, melyekkel hozzájárulnak a kiváló minőségű élelmiszerek gyártásához, szem előtt tartva a termelők versenyképességét és jövedelmezőségét.

fotó: umvp.eufotó: umvp.eu

A Yara Hungária Gyártó és Kereskedelmi Kft. alig több, mint húsz alkalmazottjával 2013-ban 16 milliárd forint netto árbevételt generált. Ezzel a megyei lista tizenkettedik és a városi lista negyedik helyét sikerült megszerezniük.

5. Jost Hungária Haszongépjármű Alkatrészgyártó Bt

A JOST Hungária Bt. 1996-ban kezdte el tevékenységét Veszprémben, az autóipar részére gyárt nyerges vontató, felépítmény, utánfutó részegységeket. Alapításakor 60 munkatárssal indultak, jelenleg 250 fő dolgozik a cégnél. Minőségirányítási rendszert működtetnek, a vállalat kiemelt értéke az emberközpontú vezetés. Dinamikusan fejlődő, bővülő termékpalettával rendelkező vállalat, ahol folyamatos a képességfelmérés és nyomonkövetés.

A JOST Hungária Bt. 2013-ban közel 13 milliárd forint netto árbevételt termelt ezzel a megyei lista tizenötödik és a városi lista ötödik helyére került.

Az első öt cég 2013-ban összesen 325,5 milliárd forint nyereséget szerzett, ebből közel 10 milliárd forintot fordított fejlesztésre. Az öt vállalat összesen 4630 főnek biztosított munkát.

Csepely Máté
további cikkek
A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája A forrásszerzésben és az egymásra találásban is segít Veszprém fejlesztésösztönző irodája Egy lehetőséget kapott a régió, hogy az Európa Kulturális Főváros programsorozat után se torpanjon meg, sőt tovább lépjen és immáron ne csak tervezze, hanem meg is tudja valósítani a kreatív iparban az ötleteit, hangzott el csütörtök délután Veszprémben az Óváros tér 25. szám alatti Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) megnyitóján, ami első vidéki képviseletként nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy segítsen a régió vállalkozásainak és civil szervezeteinek megcélozni az Európai Unió közvetlen forrásait, mellette pedig a közreműködésével épüljenek az üzleti kapcsolatok is, amiben jelenleg a legnagyobb lemaradásban vagyunk. 2024. szeptember 13. 14:19 Egy multi köntösébe öltöztetett családi vállalkozás Egy multi köntösébe öltöztetett családi vállalkozás Harmincöt év ugyanazon a munkahelyen figyelemreméltó teljesítmény akkor, amikor sokan néhány évente váltogatják, hogy hol keresik meg a kenyerüket. Harmincöt év egy német multinacionális vállalatnál pedig még különlegesebb statisztika, amikor ezek a cégek a leginkább a fluktuációval küzdenek. A Balluff-Elektronika Kft. viszont ilyen szempontból kakukktojás a veszprémi vállalkozások között. Még tartott a rendszerváltás átmenete, amikor megvetették a lábukat a Királynék városában, valaki pedig már akkor a csapat tagja volt. Répásy Zoltánnal beszélgettünk ezekről az évekről és az azóta eltelt három évtizedről, Takács Ákossal, a Balluff ügyvezetőjével pedig a globális gazdasági trendekről és a Balluff jövőképéről. 2024. szeptember 17. 10:51 Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Pályázattal támogatják a vidéki kávézókat Mintegy ezer vidéki kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely pályázhat hétfőtől egymilliárd forint értékű vissza nem térítendő forrásra - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn. 2024. szeptember 9. 11:31 Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Veszprémből segítenek megcélozni az EU kiaknázatlan forrásait Szeptember közepén megnyílik Veszprémben az Óváros téren a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda első vidéki képviselete, és a Pannon Egyetemmel közös szervezésben a ForrásTÉR közösségi helyiség, ami olyan főként ingyenes szolgáltatásokat kínál a helyi cégeknek, intézményeknek és civil szervezeteknek, amiért a piacon több millió forintot is elkérhetnének mások. dr. Petri Bernadettel, az MFOI ügyvezetőjével, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszteri biztosával részletesen beszélgettünk ezekről, de kiderült az is, milyen új forrásokat tudnak megcélozni az Európai Unióban a magyarok az ő segítségükkel. 2024. szeptember 9. 22:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.