2019. október 16. // Gál névnap

Főszerepben a szelektív hulladékgyűjtés

2015. október 19. 11:35
Interaktív tanórákon hívja fel a figyelmet a hulladékgyűjtés fontosságára a VKSZ. Az alsó tagozatosok környezettudatosságára szoktatását hétfő délelőtt kezdték a Botev iskolában.

Hova kell dobni az üres üvegeket? Mi történik a feldolgozás után? Hogyan szemeteljünk kevesebbet? A kitelepülés során ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre irányították az alsósok figyelmét a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató környezetvédelmi szakemberei. Korábban jártak a Ringató, az Egry úti és Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvodában, ahol családi napon a legkisebbek is megismerkedhettek a hulladékgyűjtés, azon belül is a szelektív gyűjtés fontosságával.

A Botevben a társadalmi felelősségvállalás jegyében a VKSZ szakembere szemléltető eszközök és rövidfilm segítségével beszélt a diákoknak nemcsak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, hanem a hulladékok útjáról is.

A középiskolásokat is megszólította a VKSZ, hisz a cég Kistó utcai telephelyén külön bejelentkezés után, több középiskolás nézhette meg a rendszer működését, a hulladékválogatót, illetve a hulladékudvar munkáját kihelyezett kémia és biológia órák keretében.

A VKSZ a tájékoztatáson túl szelektív hulladékgyűjtő edényeket is átadott a Botev iskola számára.

Ge. Á.
Domján Attila
2019. október 16. // Gál névnap