Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A vesztest is megtapsolták / MKB Veszprém KC - Montpellier HB 22:23 (11:10)

2009. március 7. 15:47
Időn túli hétméteressel szenvedett vereséget a Veszprém a vendég Montpellier ellen a Bajnokok ligája középdöntőjének utolsó meccsén.

Ötezer néző, s a megszokott nagyszerű hangulat fogadta a mérkőző feleket. Az összecsapás előtt a lábadozó Zarko Sesumot, majd a brutálisan meggyilkolt Marian Cozma édesapját, Petre Cozmát köszöntötte a publikum. Ezt követően Dejan Peric vehette át a 2008. legjobb játékosának járó díjat, Ilyés Ferenc pedig a legkiválóbb védőnek járó elismerést kapta meg.

Ilyés szállította a gólokat a meccs elején, amelyekre a franciák legeredményesebb játékosa, Accambray válaszolt. Fej-fej mellett haladt a két csapat, a hetedik percben 3:3 állt az eredményjelzőn. Sajnos az előnyt is megszerezték a vendégek, majd a 14. percben Peric remek hárítását követően Iváncsik Gergő egalizált (6:6). A játékrész felénél átlövő poszton frissített Mocsai Lajos: Ilyés helyére Perezt, Vujin helyére Markovicot küldte. Húsz perc elteltével Iváncsik Tamásnak köszönhetően visszavette a vezetést az MKB. A villámléptű jobbszélső két gyors kontratámadás végén mattolta Karaboue-t (8:7). Négy perccel a félidei szünet előtt Juricek egyenlítettet, Markovic azonban újfent előnyhöz jutatta a mieinket (11:10).

Jól kezdett a magyar bajnok a második játékrész elején. Peric remekül védett, Iváncsik Gergő és Gulyás szélsőgóljaival folyamatosan növeltük előnyünket. A 39. percben 15:12-es vezetésnél azonban megtorpant Mocsai Lajos együttese, amire az ellenfél 4:0-s szériával válaszolt. A 48. percben Perez még egyenlőre hozta a meccset, a folytatásban viszont a Montpellier akarata érvényesült, s ismét megléptek a hazaiaktól. A 21. percben szerzett Sobol-találat után Mocsai Lajos időt kért, csapata pedig négy perc múlva utolérte a gallokat (20:20). A mérkőzés legjobbja, Accambray a hajrában is betalált, majd Sobol is mattolta Pericet. A 29. percben Gulyás ziccert rontott. Eklemovics ugyanakkor két perccel a lefújás előtt 21:22-re alakította az állást, majd Perez 14 másodperccel a befejezés előtt egyenlített. A vendégek utolsó támadási kísérletét büntetővel jutalmazták a lengyel játékvezetők. Az időntúli hétméterest Megannem könnyedén bevarrta, amellyel csapata legyőzte a Veszprémet.

A vereség ellenére győztesnek kijáró ünneplésben részesítette kedvenceit az Aréna közönsége. Hosszú percekig zúgott a vastaps, majd a Himnusz közös eléneklésével emlékezett a publikum Marian Cozmára.

A tartalékos összeállításban érkező vendégcsapat ezúttal lényegesen nagyobb ellenállást tanúsított, mint az idegenbeli találkozón. Küzdeni tudásból ismét jelesre vizsgáztunk, egyéni teljesítményekben azonban ezúttal elmaradtunk a korábbi fantasztikus színvonaltól. Mindezek ellenére az utolsó pillanatokig versenyben voltunk a pontszerzésért. Az pedig, hogy mibe kerülhet a pontvesztés, a vasárnapi León-Flensburg meccsen fog kiderülni. Amennyiben a spanyolok legalább egy pontot szereznek hazai pályán az észak-németek ellen, a Veszprém a csoport első helyén jut tovább a legjobb nyolc közé.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 3. csoport
MKB Veszprém KC–Montpellier HB 22:23 (11:10)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Baum, Goralczyk (lengyelek)
Veszprém: Peric–Iváncsik T. 3, Gál, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 5, Iváncsik G. 3. Csere: Vujin 1, Eklemovics 2, Perez 3, Markovic 4 (1), Gulyás 1, Vilovski.
Montpellier: Karaboue–Tomas, Abati, Magannem 5 (2), Salou 1, Accambray 8 (2), Juricek 4. Csere: Di Panda, L. Karabatic 1, Pongerard, Sobol 4.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2:1. 9. p.: 3:5. 12. p.: 5:5. 19. p.: 6:7. 23. p.: 9:7. 27. p.: 10:10. 36. p.: 15:12. 43. p.: 15:16. 51. p.: 17:19. 56. p.: 20:20. 57. p.: 20:22

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Patrice Canayer
Gratulálok játékosaimnak ehhez a szuper győzelemhez, Nagy tisztelettel vagyunk a Veszprém iránt. Tudjuk, hogy milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül. Mélyen együtt érzünk a csapattal. Két hete óriási győzelmet arattok a veszprémiek az otthonunkban, ami korábban nem fordult elő. Szerettünk volna most egy jobb képet kialakítani magunkról, s megmutatni, hogy milyen jó csapat vagyunk. Fizikális fáradság miatt hagytuk otthon hat klasszis játékosunkat. Így elsősorban fiatal játékosokkal érkeztünk, akik bizonyíthatták erényeiket. Örülök az eredmények, de ez nem teszi semmisé, hogy kiestünk a sorozatból. Innentől kezdve a francia bajnokságra koncentrálunk. Nagy szurkolói leszünk a Veszprémnek, s reméljük, hogy megnyerik a BL-t. Örülök, hogy ilyen hangulatú szurkolótábor előtt játszhattunk. Külön köszönet nekik az élményért.

William Accambray
A második félidőben fáradtabbnak tűntek a hazaiak. Peric-csel szemben odakint alulmaradtunk, most viszont sikerült nyernünk. Tudtunk, hogy milyen lelkes szurkolótábora van a Veszprémnek. Egyedülálló élmény ilyen lelkes szurkolók előtt játszani.

Mocsai Lajos
Az a háttér, energia, ami végigkísért minket az eddigiekben, most nem volt velünk. Elől nem tudtuk megbecsülni a labdát. A védőjátékunkban is problémák jelentkeztek. Előre jeleztem, hogy a franciák minden poszton két kiemelkedő játékossal rendelkeznek. Ez be is bizonyosodott. A fiataljaik játékához gratulálok. Elsősorban azért vesztettünk, mert türelmetlenek voltunk. Vannak olyan meccsek, amikor nem lehet átlövő játékból nyerni. A beálló játékosoknak, elzárásoknak nagyobb szerepet kellett volna kapni. Többen elfáradtak a mieink közül, ami megkönnyítette kollégám tevékenységét. Tragédia nem történt, ott vagyunk a legjobb nyolc között. Gratulálok az ellenfelünknek.

Iváncsik Gergő
Mindent megtettünk a sikerért. Tudtuk, hogy a kinti teljesítményünket nem fogjuk megismételni. Valószínűsítettük, hogy az ellenfél kézilabdázói sokkal frissebbek lesznek, mert ők kevesebbet játszanak. Mindent megcsináltunk a héten az edzéseken. A mai meccsen viszont görcsösek voltunk, nem voltunk ott fejben. Túlságosan akartuk a győzelmet. Nem kell lógatni az orrunkat, megyünk tovább.

Galéria
A vesztest is megtapsolták
Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.