Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Győzelmet ajándékoztak mesterüknek a Mocsai-tanítványok / Balatonfüredi KC–MKB Veszprém KC 22:32 (11:17)

2009. március 10. 20:27
A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján tízgólos győzelemmel kedveskedett a születésnapját ünneplő edzőjének a Mocsai-legénység a házigazda BKC ellen.

Szomorú apropója a találkozónak, hogy a párharc első meccsének éjszakáján gyilkolták meg Marian Cozmát, s sebesítették meg Zarko Sesumot és Ivan Pesicet. A 42:23-as veszprémi siker alkalmával a román beállós négy gólt dobott a Fürednek…

Némileg felforgatott összeállításban lépett parkettre az MKB a Balatonfüred otthonában. Mocsai Lajos több kulcsjátékosa is a lelátón foglalt helyet, közülük Iváncsik Gergő, Eklemovics és Dejan Peric ezúttal nem is kapott szerepet. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, a Balaton-partiak nagy tapssal és óriási hangorkánnal fogadták mindkét együttest.

Három perc elteltével Salamon még válaszolni tudott Markovic találatára, Putics, Ilyés és Gál révén azonban gyorsan meglépett a vendégcsapat (4:1). Ismét Ilyés és Gál volt eredményes, majd tovább növelhette volna előnyét a magyar bajnok, Szathmári azonban hárította Markovic hetesét (6:2). Ehelyett felzárkózott a BKC, amely Pásztor és Tombor jóvoltából előbb kettő (8:6), majd a 19. percben egyetlen találatra megközelítette ellenfelét (9:8). Zúgott is a vastaps a füredi katlanban a szoros eredmény jutalmaként. Frey János is betalált, maradt a különbség (11:10), majd zsinórban hármat lőtt az MKB. Liszkai remek védéseket mutatott be a veszprémi kapuban. A fürediek csak egyszer tudtak túljárni a fiatal hálóőr eszén az utolsó hét percben, miközben a mieink hatot lőttek. 17:11-nél mehettek szünetre a mérkőző felek.

A második játékrészt is a bakonyi legények kezdték jobban. Perez és Korazija lövését követően már nyolc gól volt közte (19:11). A tópartiak azonban nem adták könnyen magukat. Frey bombáját követően az ex-veszprémi Tombor duplázott, 19:14-re alakítva az állást. A folytatásban a Markovicot váltó Vujin, valamint a Gál helyére küldött Vilovski is elkapta a fonalat. A két szerb légiósnak köszönhetően a játékrész derekánál már tíz gól volt a megyeszékhely csapatának fórja (25:15). A 48. percben Pásztor büntetőből sem tudta bevenni Liszkai kapuját, a túloldalon viszont Perez furfangos lövéssel mattolta Szabó-kapust (27:16). Nyolc minutummal a lefújás előtt a jól irányító Salamon, majd nem sokkal később a veszprémi nevelésű Németh faragott együttese hátrányából (28:18). Vujin és Perez sikeres lövése után Velky Mihály időt kért, amely meghozta eredményét. A BKC ugyanis a hajrában visszaállította a tisztességesnek mondható tízgólos különbséget.

Az MKB Veszprém KC 74:45-ös összesítéssel, könnyedén jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:
Balatonfüredi KC–MKB Veszprém KC 22:32 (11:17)
Balatonfüred, 800 néző. Vezette: Nagy F., Turóczy J.
Balatonfüred: Szathmári – Tombor 5, Bakos D. 1, Salaomon 4, Kovács Gy. 1, Kis Á., Pásztor 4. Csere: Szabó I. (kapus), Németh 2, Lelkes 1, Horváth Sz. 1, Frey 3, Struhár, Horváth R.
Vezetőedző: Velky Mihály
Veszprém: Liszkai – Gulyás 1, Markovic 4, Ilyés 3, Lapcevic, Gál 4, Korazija 3. Csere: Putics 5, Vujin 4 (3), Vilovski 3, Pérez 3, Iváncsik T. 2, Lushnikov.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása: 9. p.: 2:6. 19. p.: 8:9. 28. p.: 11:15. 35. p.: 14:19. 44. p.: 15:25
Hétméteresek: 3/0, ill. 4/3
Kiállítások: –/–

Mocsai Lajos értékelése:

19 gólos előnyünk ellenére kellően komolyan vettük a találkozót, mindegyik felállásban korrekt játékot nyújtottunk. Külön öröm számomra Liszkai remek játéka, s Putics Barna is azt nyújtotta, amit kértem tőle. Holnaptól a nagyon megerősödött Szeged ellen készülünk, holnap és holnapután is 2-2 edzéssel. Jó hír, hogy a sérültjeink állapota javul. Óriási mérkőzésre van kilátás a Szeged ellen.
 

Galéria
Győzelmet ajándékoztak mesterüknek a Mocsai-tanítványok
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. ma 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. ma 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. ma 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.