2020. november 29.
//
Taksony névnap

Mindennapok Hősei – Hauszbeck Dóra

2015. november 16. 15:38
Sorozatunkban A Városi Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal a szociális munkás kategória nyertesét, Hauszbeck Dórát.

Hauszbeck Dóra Veszprémben született 1988. december 11-én. Litéren nőtt fel.

A Lovassy László Gimnáziumban érettségizett 2008-ban, majd 2012-ben államvizsgázott a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szociális munkásként. Tanulmányai alatt önkéntes munkákat vállalt különböző karitatív szervezetéknél, ahol segítő kezet nyújtott a rászorulóknak.

Hauszbeck DóraHauszbeck Dóra

A szociális munka minden területe érdekli, szívesen foglalkozik hajléktalanokkal, idősekkel, családokkal, fogyatékkal élőkkel vagy szenvedélybetegekkel.

"Sokszor elég az is ha pusztán meghallgatjuk őket, ha érdeklődünk a sorsukról."

Már több, mint két éve dolgozik szabaidő-szervezőként egy állami gondozott fiataloknak fentartott lakásotthonban.

"A kamasz gyerekek különböző problémákkal kerülnek be hozzánk, többségüket az utca nevelte, így a munkám során nekem kell megmutatni nekik, hogy mivel tudják hasznosan eltölteni az idejüket. Szeretem a munkám és a „gyerekeimet” másképp nem is tudnám ellátni ezt a munkakört."

A Mindennapok Hősei karitatív esemény díjátadójára november 21-én, a Hangvillában kerül sor.

vehir.hu

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.