2020. november 29.
//
Taksony névnap

Mindennapok Hősei – dr. Szabó Éva

2015. november 17. 13:24
Sorozatunkban A Városi Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal az egészségügyi dolgozó kategória nyertesét, dr. Szabó Évát.

Dr. Szabó Éva Kádártán született, Almádiban nevelkedett, a Lovassy László Gimnázium matematika tagozatán érettségizett, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen általános orvosi diplomát szerzett. Útját tanára, szülei és a tágabb családja egyengette. Tanulmányai után rögtön két gyermeket szült, akik férjével összefogva egész pályáján támogatták, és türelemmel viselték gyakori távolléteit. 1979 óta a megyei kórház dolgozója.

„Látva fiatalon az akkor rohamosan fejlődő lehetőségeket a súlyos állapotú betegek egyre eredményesebb gyógyításában, az intenzív ellátás feltételeinek megteremtése vezérelte tevékenységemet a mindennapi orvosi munka mellett. Csecsemő – gyermekgyógyászat, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint neonatológia szakmákból szereztem szakorvosi képesítést, miközben a Gyermekosztályon, majd 10 évig alapító tagként a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon dolgoztam.1992-ben sikerült a gyermekintenzív ellátás feltételeit önálló szervezeti egységben megteremteni, majd 1997-ben az újszülött- koraszülött intenzív ellátásét is.“

dr. Szabó Évadr. Szabó Éva

2003-tól a Gyermekosztály és az Intenzív Egység, azaz a Gyermekgyógyászati Centrum vezetője. Az osztályvezetői feladatok mellett 3 évig a kórház orvosigazgatója is volt, részt vett a minőségirányítási rendszer bevezetésében, majd a Veszprém Megyei Irányított Betegellátási Rendszert igazgatta, az utóbbi években pedig Európai Uniós fejlesztési projektek menedzseri feladatait is elláttja. Több tudományos társaság vezetőségében kapott feladatot, klinikai kutatási programokat is vezet.

„A 2002-ben alapított Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány és egyben az újszülött-koraszülött mentés területi vezetői feladataival, a gyermek sürgősségi ellátás megszervezésével, kiváló munkatársak segítségével megvalósult a súlyos állapotú gyermekek biztonságos ellátásának valamennyi lépcsője gyermek- és családbarát környezetben.“

Munkájáért eddig Kiváló egészségügyi dolgozó, Pro Comitatu és Veszprém megye Príma díját vehette át.

A Mindennapok Hősei karitatív esemény díjátadója november 21-én a Hangvillában lesz.

vehir.hu

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.