2020. november 29.
//
Taksony névnap

Mindennapok Hősei – Bognár Csaba

2015. november 18. 11:23
Sorozatunkban A Városi Nyilvánosságért Alapítvány által meghirdetett Mindennapok Hősei elnevezésű karitatív esemény díjazottjait mutatjuk be. Ezúttal a tűzoltó kategória nyertesét, Bognár Csabát.

Bognár Csaba 1978-ban Pápán született, majd nem sokkal később szüleivel és két testvérével Veszprémbe költözött. Ma már feleségével és két fiával él itt.

Technikusi képzéseidején a városi felnőtt labdarúgó csapat tagja volt, a tűzoltói pályája kezdetéig ez volt a fő tevékenysége. A bizonytalan helyzet miatt, egyik ismerőse fél éves unszolása után, 2002-ben adta be a jelentkezését a tűzoltóságra.

„Életem egyik legjobb döntésének bizonyult. Megtaláltam a helyemet és a célomat egy olyan csapatban, melynek tagjai odafigyelnek egymásra, segítenek, kiállnak egymásért, nem mellőzve a humort a szürke hétköznapokban.“

A diploma megszerzését és szakmai átképzést követően 2011 júliusától szolgálatparancsnok-helyettesként, majd szervezeti átszervezést követően 2012 áprilisától szolgálatparancsokként igyekszik helyt állni, ami hatalmas felelősség.

Bognár CsabaBognár Csaba

A sporttól nem szakadt, nem szakadhatott el teljesen. A tűzoltókkal 2007-ben és 2008-ban országos labdarúgó bajnoki címet szerezett.

Szakmai versenyen 2013-ban csapatban és egyéni irányítói kategóriában megyei első, utóbbi kategóriában országos 3. lett. Idén, a megyei első helyezéseket követően csapattal országos 2. helyezést ért el, irányítói kategóriában az első helyet szerezte meg.

2014-ben állami kitüntetést, a Magyar Bronz Érdemkereszt katonai fokozatát vehette át. A díjaknál azonban sokkal fontosabbnak tartja, hogy az életben meg tudjon felelni a kihívásoknak. Erre törekszik a munkában és a magánéletben egyaránt.

vehir.hu

További cikkek

Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
Elkezdődött az adventi időszak, meggyújtották a remény gyertyáját Veszprémben
A Veszprémi Érsekség valamint Veszprém város közös adventi koszorúján az első gyertyát Udvardy György érsek és Ovádi Péter országgyűlési képviselő gyújtották meg szombat este.
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
Top 10-ben a Pannon Egyetemen végzettek fizetése
A Figyelő Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadásából kiderült, mely intézményekben végzett friss diplomás munkavállalók havi bruttó átlagjövedelme a legmagasabb. A Pannon Egyetem az országos összevetésben a hatodik helyet érte el.
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
8 év után megemelkednek a helyi járatos buszok jegyárai
2013 óta változatlanok a jegyárak a veszprémi helyi járatos buszokon, ez az állapot fog jövőre megváltozni azáltal, hogy megemelkedik a V-Busz árait. Az ellenzék „eszement díjemelést” emleget, a polgármester a szolgáltatás modernizálásával, valamint a járványhelyzet negatív hatásaival indokolja a döntést.
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Kúria a Mal Zrt. három egykori vezetőjének jogerős ítéletét
Fenntartotta a Győri Ítélőtábla tavaly kiszabott jogerős ítéletének hatályát a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőügyben a Kúria pénteken nyilvánosan kihirdetett döntésével.
Több útszakasz is megújul megyénkben
Több útszakasz is megújul megyénkben
A Magyar Közút négy Veszprém megyei útszakasz felújításáról adott hírt.