Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az igazi hősök köztünk élnek

2015. november 21. 21:15
Harmadik alkalommal tüntették ki a Mindennapok Hőseit A Városi Nyilvánosságért Alapítvány kezdeményezésére szombaton este a Hangvillában.

Ovádi Péter önkormányzati képviselő, az esemény fővédnöke az ünnepélyes díjátadón elmondta, hogy mindig felemelő érzés, amikor közösen tisztelgünk egy-egy társunk előtt, akik kiválóságukkal és tetteikkel példát mutatnak a közösségüknek. A Mindennapok Hősei rendezvény az elismerés mellett a köszönetről is szól.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ovádi Péter szerint a díjazottak nem élsportolók, tudósok vagy éppen híres művészek, hanem pont olyan átlagemberek, mint amilyenek mi vagyunk. Nekik köszönhetően azonban a mindennapok során mi békességben és nyugalomban élhetjük az életünket.

Néma hősök, akik hivatásuknak választották mások megsegítését.

Ovádi Péter szerint a hősök nem születnek közénk, hanem tetteik révén válnak azzá. A politikus hangsúlyozta, hogy bárkiből lehet mindennapi hős, aki megmutatja közösségének, kollégáinak, szomszédjának vagy akár egy ismeretlennek, hogy milyen jelentősége van egy hétköznapi jó cselekedetnek.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere szerint a díjazottak nem az egyetlenek, akik kiválóan végzik a munkájukat, azonban valamivel mégis kiemelkednek a többeik közül, hiszen a veszprémiek az idei esztendőben őket választották hőseiknek. Porga Gyula szerint a Mindennapok Hősei a tetteik mellett mosolyt csalnak a segítségre szorulóknak.

Porga GyulaPorga Gyula

A polgármester szerint A Városi Nyilvánosságért Alapítvány három évvel ezelőtt egy különleges kezdeményezést indított útjára. Veszprémben számtalan szakmai kitüntés van, azonban a Mindennapok Hősei rendezvény egy civil szerveződés, aminek lebonyolításában semmilyen hivatalosság nem vesz részt. Minden egyes szavazatban a városban élők szeretete nyilvánul meg.

dr. Zsiga Marcelldr. Zsiga Marcell

Dr. Zsiga Marcell, a rendezvény védnöke, a Szerencsejáték Nonprofit Service Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy cégük egyik legfontosabb célkitűzése, hogy olyan közösségeket támogasson, ahol valóban felelősséget viselnek egymásért az emberek.

Porga Gyula és dr. Szabó ÉvaPorga Gyula és dr. Szabó Éva

Az idén is öt kategóriában lehetett jelöltet állítani. Az állandó egészségügyi dolgozó, katasztrófavédelmi munkatárs, rendőr és szociális munkás mellett az idén az ötödik kategória a „Láthatalan Hős“ címet kapta. Ide olyan veszprémi polgárok jelölését várták a szervezők, akik - bár nem tartoznak bele az előbb említett kategóriákba - munkájukkal kiérdemelhetik, hogy elnyerjék a Mindennapok Hősei címet.

Bognár Csaba, Csepely Balázs, Hauszbeck Dóra, Sümegi Elemér és dr. Szabó ÉvaBognár Csaba, Csepely Balázs, Hauszbeck Dóra, Sümegi Elemér és dr. Szabó Éva

Idén az egészségügyi kategóriában. dr. Szabó Éva, a katasztrófavédelmi munkatárs kategóriában Bognár Csaba, a szociális munkás kategóriában Hauszbeck Dóra, a rendőr kategóriában Csepely Balázs kapta a legtöbb szavazatot. A veszprémiek Sümegi Elemér hegedűkészítőt választották „Láthatatlan Hősnek“. A Mindennapok hősei cím idei büszke tulajdonosai a társadalmi támogatottság mellett értékes díjakban is részesültek.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.