Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az örmény genocídium 93. évfordulója

2008. április 25. 18:36
A közel száz évvel ezelőtti véres eseményre emlékeztek az örmények és a meghívott vendégek a megyeháza Szent István termében. Az évfordulón minden örményt emlékeztetni kell a tragédiára, amikor is másfél millió honfitársukat mészároltak le a törökök. A szó szerint lefejezett értelmiségiek javait, házait a gaztettek elkövetői kapták meg. Ezen a napon a világ örménysége gyászol és emlékezik.

Dr. Horváth Zsolt országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kiemelte, hogy példás az örmény kisebbség összefogása Veszprém városában. Itt található Noé bárkájának szoborkompozíciója és Török utcában az 1848-as szabadságharc örmény származású tábornokainak emlékműve is. A mai napon "meghajtom a fejem az örmény nép gyásza előtt" - mondta a képviselő.

A rendezvényen részt vett Anahit Toumaszyan, az Örmény Köztársaság helyettes nagykövete és Szárkiszján Ádám, az Országos Örmény Önkormányzat elnöke, valamint több örmény szervezet képviselője.


Az emlékműsorban fellépett Veszprém Város Vegyeskara, Erdélyi Ágnes vezényletével. Cseke Noémi szólóénekét is meghallgathatták a jelenlévők. Zongorán L. Kovács Ildikó kísért. A megjelenteknek Akopján Nikogosz, a Veszprémi Örmény Kisebbségi Önkormányzat elnöke mondott köszönetet. Az esemény fővédnökei Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Debreczenyi János, Veszprém város polgármestere voltak.

Beke G. László
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.