Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

A Veszprém és a fair play győzött a szuperrangadón / MKB Veszprém KC–Pick Szeged 29:24 (14:11)

2009. március 14. 16:05
Peric, Vujin és Iváncsik Gergő vezetésével ötgólos győzelmet aratott az MKB Veszprém KC a vendég Pick Szeged ellen a férfi kézilabda élvonal csúcsrangadóján.

Először látogatott a legnagyobb honi rivális a Veszprém Arénába. A találkozó tétje gyakorlatilag az alapszakasz megnyerése volt. Ebben a párharcban a hazaiak álltak jobban, köszönhetően annak, hogy a Mocsai-csapat az ősszel győzni tudott (30:26) a Tisza-partján. Így tehát legalább öttel kellett volna nyerni a vendégeknek, ahhoz, hogy megelőzzék a bajnoki címvédőt.

A Veszprémből továbbra is hiányzott a lábadozó Pesic, illetve Sesum. Vilovskit és Koraziját taktikai okokból, Iváncsik Tamást pedig kisebb térdsérülése miatt nem nevezte a találkozóra Mocsai Lajos. A Pick csapatában az ősz folyamán huzamosabb ideig sérült játékosok felépültek, ezúttal egyedül Ghioenára nem számíthatott Vladan Matic.

Óriási hangzavar, a rangadóhoz illő hangulat fogadta a mérkőző feleket. A rendkívül sportszerűen szurkoló hazaiak az ellenfél játékosait is tapssal köszöntötték, a kedvencek bemutatásánál pedig szinte felrobbant az aréna. Ennek ellenére sem kezdett megilletődötten a Szeged. Felváltva potyogtak a gólok a találkozó elején. Tíz perc elteltével még a vendégeknél volt az előny (5:6), majd Iváncsik Gergő pillanatokkal később egyenlített, sőt a vezetést is megszerezte az övéinek. Peric is hozzátette a maga részét, egymás után kétszer akadályozta meg a csongrádiak gólszerzését. A 13. percben – először a meccsen – meg tudta duplázni előnyét a címvédő, az agilisan kézilabdázó Gulyás révén 8:6 állt az eredményjelzőn. A játékrész felénél a szerb kézilabda nagy ígérete, Nenadicis is pályára lépett. A Pick irányító-átlövője azonban nem a mai délutánon mutatta meg tehetségét. Laluska Balázs viszont gólokkal bizonyított, s a 18. percben ismét felhozta együttesét (10:9). A Spanyolországból hazatért válogatott jobbátlövő hátul is „keménykedett”, tevékenységét kétperces kiállítással jutalmazták a játékvezetők, Vujin pedig büntetett. Iváncsik Gergő gyönyörű ejtését követően már hárommal ment a Veszprém, az ex-dunaújvárosi Zubai a 24. percben viszont faragott a hátrányból (12:11). A játékrész hajrájában viszont már csak a hazaiaknak volt okuk örömre. Peric mindent védett, Vujin pedig magabiztosan értékesítette a büntetőket (14:11). Az utolsó négy percben már egyik háló sem zördült meg, így a találkozó képe alapján megérdemelt, háromgólos veszprémi vezetéssel mehettek a félidei szünetre a csapatok. 

Eklemovics villant a pihenő után, a bakonyi legények pedig tartani tudták a 3-4 gólos előnyüket. Puljezevics is igazolta klasszisát, Krivokapic és Zvizej pedig 18:16-ra alakította az állást. Egy gólra is feljöhettek volna a vendégek, Krivokapic hetesét viszont védte Peric. Az ellentámadásnál ugyanakkor nem hibázott Iváncsik Gergő, 19:16. Találata után szinte felrobbant a csarnok. A 42. percben Gál előbb tért vissza a pályára, mint, hogy lejárt volna Markovic kiállítása, így az MKB beállósa foglalhatta el két percig a kispadot. Ezt követően Peric lélektanilag fontos hárítást mutatott be, majd Petreával szemben már tehetetlennek bizonyult. Iváncsik Gergő továbbra sem tudott hibázni, mint ahogyan a túloldalon Zubai sem (20:18). A játékrész derekánál – jó az öreg a háznál – Perez alulról eleresztett bombája talált utat a kapuba. Nem sokkal később tovább rontotta helyzetét Vladan Matic együttese: előbb a reklamáló Zvizej állítatta ki magát két percre, majd Nenadic büntetőből sem tudta bevenni Dejan Peric kapuját. Vujin viszont nem kegyelmezett, jóvoltából a 48. percben már 22:18-nak örülhetett a publikum. Továbbra sem utalt semmilyen jel különösebb fordulatra, kiváltkép igaz volt az állítás Perez 25. gólja után (25:20). A hajrában Marjanac váltotta Puljezevicset, aki rögtön hárítani is tudott. Katzirz egymás után kétszer volt eredményes, majd öt minutummal a lefújás előtt Vadkerti is beköszönt (26:23). A fordulat azonban elmaradt, sőt Perez még lőtt két hálószaggatót. Az utolsó pillanatokban Gulyás koronázta meg teljesítményét miután kínai figurából mattolta a szegedi portást. A 29:24-es végeredményt Vadkerti állította be. 

Az MKB egy sporszerű találkozón teljesen megéremelten győzött,  s szinte biztos, hogy megnyerte a bajnokság alapszakaszát. Mindez azt jelentené, hogy a mieink pályaelőnnyel várhatnák a rájátszást a legnagyobb riválisával szemben.

Budapest Bank férfi kézilabda liga, 22. forduló:

MKB Veszprém KC–Pick Szeged 29:24 (14:11)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok
Veszprém: Peric–Gulyás 4, Gál 1, Lapcevic, Lushnikov, Ilyés 2, Iváncsik G. 7.
Csere: Vuin 9 (5), Eklemovics 2, Markovic, Perez 4.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Szeged: Puljezevics–Vancsics, Krivokapic 4, Andjelkovic 2, Zubai 4, Petrea 2, Zvizej 2. Csere: Marjanac (kapus), Herbert, Osmajic 3, Laluska 2, Nenadic 1, Vadkerti 2, Katzirz 2.
Vezetőedző: Vladan Matic
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/0

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Vladan Matic:
Gratulálok a Veszprém győzelméhez, megérdemelten nyertek. De a mieink játékával sem vagyok teljesen elégedetlen. Harcos, jó meccset játszottunk. Ghionea játéka hiányzott nekünk. Jó mérkőzésnek tekintem a mai összecsapást a Nordhorn elleni KEK-csata előtt. Tudunk még javítani a játékunkon.

Laluska Balázs:
Gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten nyertek. Helyenként megmutattuk, hogy méltó riválisai lehetünk legnagyobb ellenfelünknek. Megmutattuk az értékeinket, de van még mit javítani a játékunkon.

Mocsai Lajos:
Színvonalas rangadót játszottunk. Megítélésem szerint mindkét csapat produkciója hullámzó volt. Lépésről lépésre jutva győztük le ellenfelünket. Fantasztikus közönségünk szurkolásából is merítettünk erőt. Nagyon kulturált kézilabdát játszott mindkét fél. Kezd kialakulni ez az irány, ami mindkélt csapat érdeke. A meccs pillanataiban ellenfelek voltunk, utána pedig barátként viselkedünk.

Gulyás Péter:
Erős motivációval léptünk pályára. Dupla akarattal, szándékkal szerettük volna kiköszörülni a múlt heti csorbát. Kritikus pillanatokban valaki mindig hozzá tudott tenni a játékunkhoz ezen a fantasztikus meccsen a nagyon jó Szeged ellen.
 

Galéria
A Veszprém és a fair play győzött a szuperrangadón
Zatkalik Dávid
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.