Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
16°C

Fontos hazai győzelem

2009. március 14. 20:55
A férfiak után a hölgyek is itthon tartották mindkét bajnoki pontot, így sikeres kézilabda hétvégét tudhatunk magunk mögött.

A tavaszi szezon második hazai mérkőzésén a tabella hatodik helyezettje, a Nagyatád várt a Veszprém Beton női kézilabdázóira, akiket ugyan ősszel idegenben legyőztek, mégis nagyon nehéz mérkőzés elé nézett a csapat.

A mérkőzés első felében akadozott a támadójáték, ami elsősorban a strukturális változtatásoknak volt köszönhető. Számtalan ziccert hagytak ki a lányok, és a hétmétereseknél is megremegtek a kezek. A sérülések miatt átalakított csapatszerkezetben kezdetben nehezen ment a védekezés is, a rutinos játékosokból álló ellenfél jól kihasználta a fizikai erőfölényét. Sem a zárt hatos falas védekezés, sem az emberfogás nem vezetett igazán eredményre.

- Könnyű gólokat kaptunk, hagytuk az ellenfelet játszani. Az átlövők túl sok gólt dobtak, aminek az volt az elsődleges oka, hogy keveset szabálytalankodtunk – mondta Gyurka János, a hazaiak edzője.

A mérkőzés második felére feljavult a lányok támadójátéka, és határozottabb lett a védekezés is. Termelte a gólokat a csapat új szerzeménye, a Győrből érkező balátlövő, Vida Ingrid, aki egymaga nyolc gólt vállalt. Az utolsó percekig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrában azonban a veszprémiek jobban koncentráltak, és a lelkes hazai közönség támogatásával végül három góllal nyertek.

- A végére láthatóan elfáradt a Nagyatád, a bajnokság szempontjából fontos győzelmet arattunk – mondta Gyurka János.

Két hét múlva a bajnokságban még száz százalékos Győri Audi ETO KC második csapata látogat Veszprémbe, igazi kézilabda csemegének nézünk elébe!

Veszprém Beton KC – Nagyatádi NKK 27:24 (12:11)
Veszprém, 200 néző
Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/3 ill. 7/6

Veszprém Beton KC góllövői:
Vida Ingrid 8, Bognár Zsuzsanna 5, Smidéliusz Júlia 4, Weigel Zita 4, Földes Viktória 3, Németh Kriszta 1, Horváth Viktória 1, Velky Viktória 1

Nagyatádi NKK legjobb góllövői:
Börzsöny Erika 11, Somlai Viktória 5
 

Németh Attila
további cikkek
Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged férfi kézilabda BL Közel állt a bravúrhoz, de kikapott Barcelonában a Szeged A Szeged 31-30-ra kikapott a Barcelona otthonában csütörtök este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. tegnap 22:39 Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! Veszprém Handball Club Erődemonstrációt tartott a PSG-t kiütő Veszprém! A második félidőben 10-1-es szériát produkáló, kitűnő egyéni teljesítmények egész sorát felvonultató Veszprém 41-28-ra nyert a francia bajnok Paris Saint-Germain vendéglátójaként a kézilabda Bajnokok Ligája csütörtöki csoportrangadóján. tegnap 20:16 Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. tegnap 21:58 FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. magyar labdarúgó-válogatott FIFA-világranglista: a magyar válogatott egy helyet rontva a 32. A magyar válogatott egy pozíciót rontott, ezzel a 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a világbajnok és Copa América-győztes Argentína vezet. tegnap 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.