Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Bajnoki döntő - ismét Veszprém-Szeged rangadó / Ma 17 órától a Veszprém hazai pályán fogadja a Szegedet a párharc 1. mérkőzésén

2008. április 26. 11:34
A múlt heti emlékezetes kupadöntő után ezúttal a bajnokság fináléjában csap össze a kétségkívül két legerősebb honi kézilabdagárda, az MKB Veszprém és a Pick Szeged. Az egyik csapat három győzelméig tartó sorozatban - az eddig elért eredmények alapján - a bakonyi gárdánál van a pályaelőny. Ennek értelmében hazai pályán kezdheti a párharcot, s amennyiben kizárólag „csak” a hazai meccseit hozza, akkor is bajnok lehet. A Tisza-partiaknak a címvédés érdekében pedig a királynék városában is meg kell verni a Veszprémet.

A tavalyi döntőben a Pick éppen az első, veszprémi összecsapáson borította fel a papírformát, s büntetőpárbajban múlta felül az akkor még Zdravko Zovko által vezetett együttest. S mint utólag kiderült az akkori győzelem aranyérmet ért az ősi riválisnak.

Ebben az idényben a kupadöntőt megelőzően kétszer találkozott egymással a két klub a bajnokságban. Február 13-án itthon simán 29:22-re nyert a Veszprém, majd a március 12-i szegedi találkozón 28:28-as döntetlen született. Elismerésre méltó, hogy a teljes pontvadászatban ez volt az egyetlen pontvesztése Mocsai Lajos csapatának, míg a Szeged két remi mellett háromszor is vesztesként hagyta el a pályát.

A mai találkozó tétje hatalmas, hiszen a bajnoki cím sorsa mellett a sportág megtépázott presztízsének helyreállítása is múlhat rajta. Be lehet, s be is kell bizonyítani, hogy bár a helyenként verekedéssé fajult kupadöntőt a Szeged nyerte, kézilabdában a Veszprém a jobb.

A Budapest Bank liga döntőjének menetrendje:

1. mérkőzés: Veszprém, április 26. (szombat) 17:00
2. mérkőzés: Szeged, május 6. (kedd) 18:00
3. mérkőzés: Veszprém, május 17. (szombat)

Amennyiben szükséges:

4. mérkőzés: Szeged, május 20. (kedd)
5. mérkőzés: Veszprém, május 23/24.

A bronzéremért folyó párharc első találkozóján:

Dunaferr SE – PLER Airport KC 35:27 (18:16)

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.